Sağlıkta yeni dönem: İlaç küçük pakette

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Ocak 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkta yarından itibaren devlet daha az sayılı ilaçları ve küçük kutuları karşılayacak. Aynı ilacın 20 drajelik olanı yerine 10 drajelik kutusu çıkarılacak

Eşdeğer gruptaki ilaçların piyasadaki 'yedi günlük' ambalaj formlarından bir tanesinin bir kutu olarak verilmesi uygulamasına 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçiliyor. Buna göre, aynı eşdeğer gruptaki ilaçların piyasadaki en küçük ambalaj formlarından bir tanesinin bir kutu olarak verilmesi uygulamasını başlayacak. Devlet daha az sayılı ilaçları ve küçük kutuları karşılayacak. Aynı ilacın 20 drajelik olanı yerine 10 drajelik kutusu çıkarılacak. Bu uygulamayla, tedavinin niteliği ile uyumlu olarak ilaçların daha küçük ambalajlarda reçete edilmesi amaçlanıyor.

Eczacılar, ilaç ambalajlarının çok küçültülmesinin tedavi masraflarını arttıracağına dikkat çekiyor. Eczacılar, uygulamayla 30 tabletlik bir ilacın fiyatı 2.5 YTL, 10 tabletlik ilacın fiyatı ise 1 YTL olacağını ve hastaların daha sık hastaneye gitmelerine yol açacağını söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber