FETÖ'den avukatlara canlı ByLock görevi

15 Temmuz sonrası, aralarında kurdukları gizli iletişim kanalları çökertilen FETÖ üyelerinin, bu sefer soruşturmaların seyri ve mahkeme süreçlerine ilişkin bilgileri, kendilerine yakın avukatlar üzerinden edindikleri belirlendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Eylül 2016 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'den avukatlara canlı ByLock görevi

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan yoğun mücadele çerçevesinde çok sayıda FETÖ mensubu devletten uzaklaştırılıp çoğu da cezaevine atılması sonucunda aralarında kullandıkları şifreli iletişim programlarını kullanamaz hale gelen örgüt üyelerinin, bu sefer FETÖ'ye yakın avukatlık büroları kanalıyla iletişimi sağladıkları anlaşıldı.

BİLGİLER AVUKATLARDA

FETÖ üyelerinin, yapılan tüm operasyonlar ve yürütülen soruşturmalara rağmen yine de etkinliklerini kullanabilecekleri alanlar konusunda oldukça gizli bir çalışmayı sürdürmeye gayret ettikleri belirtiliyor. 15 Temmuz sonrası, kendi aralarında kurdukları gizli iletişim kanalları çökertilen örgüt üyelerinin, bu sefer soruşturmaların seyri ve mahkeme süreçlerine ilişkin bilgileri, kendilerine yakın avukatlık büroları üzerinden edindikleri ifade ediliyor. Dosyalardaki detay bilgileri örgüte aktaran avukatların, aynı kanaldan, aleyhlerine olabilecek itirafları engellemek amacıyla tutuklu bulunanlar üzerinde baskı yoluna gittikleri de kaydediliyor.

İTİRAFLAR İÇİN TEDBİR

FETÖ soruşturması kapsamında savcıların aldığı ifadeler ve soruşturma süreçlerinde bu avukatlık bürolarının önemli bir rol oynadıkları belirtiliyor. Özellikle itirafçı olanların verdikleri ifadelerin avukatlar tarafından ele geçirilerek, örgütün yurt dışındaki beyin takımına aktarılıp, itirafların sonlandırılması yönünde yeni tedbirler alınmasını sağladığı kaydediliyor.

İSİM DEĞİŞTİREN BÜROLAR

Geçmiş dönemde büyük dosyaların çözümleneceği adresler olarak öne çıkan avukatlık bürolarının, 15 Temmuz sonrasında dikkat çekmemek için isim ve ortaklık yapısında değişikliklere gittikleri kaydediliyor. FETÖ'ye yakın olan isimlerin etkin olduğu 3 avukatlık bürosunun dikkat çektiği belirtiliyor. Bu büroların faaliyetleri ve bağlantılı olduğu isimler üzerinde duruluyor.

Şerife GÜZEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber