Milli Savunma Üniversitesi'ne girişte sosyal tarama

Milli Savunma Üniversitesi'nin rektör adayı bu hafta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Rektörlük binası Levent'teki Harp Akademileri Komutanlığı olacak. Üniversiteye girişte sıkı güvenlik kriterleri var; başvuran öğrencilerin sosyal medya hesapları da incelenecek.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Savunma Üniversitesi'ne girişte sosyal tarama
Gülseven ÖZKAN

HARP akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı. Bu okulların öğrencilerini sivil üniversitelere yerleştirme süreci devam ederken Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı kurulan Milli Savunma Üniversitesi'nin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, İstanbul Yeni Levent'teki Harp Akademileri Komutanlığı, rektörlük binası yapılacak. Kara, Hava ve Deniz Harp okulları üniversitenin fakültesi olacak. Astsubay yetiştiren okullar da iki yıllık eğitim verecek.

DEMOKRASİ YANLISI SUBAY

Üniversiteye bağlı Hava Harp Okulu'nun 2 ve 3'üncü sınıfına şimdiye kadar üniversitelerin ilgili bölümlerinden 1.500 başvuru yapıldı. Birinci sınıf başvuruları aralıkta alınacak. Kara ve Deniz Harp okullarına seneye üniversite sınavıyla öğrenci yerleştirilecek. Özel yetenek sınavları ve üst düzey güvenlik soruşturmaları yapılacak. Adaylar ailelerinden sosyal medya hesaplarına kadar araştırılacak. Müfredatın vurgusu 'demokrasi yanlısı subay yetiştirmek' olacak. Akademisyenler devlet üniversitelerindeki gibi seçilecek ve güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Rektörün askeri rütbe karşılığı korgeneral olacak. Rektör adaylarını bu hafta Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Cumhurbaşkanlığı'na sunması ve ekimin ilk haftası atanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber