'Paralı öğrencilere değil örgüte aktarmışlar'

İzmir'de FETÖ üyesi kişilerin kuruluşundan sonra yönetimini ele geçirdikleri Raif Cilesun Vakfı'na polis operasyon düzenledi. İzmir ve Balıkesir illerindeki operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin öğrencilere burs olarak dağıtılması gereken kira gelirlerini örgüte aktardıkları, ayrıca kayıt dışı toplanan himmet paralarını vakıf üzerinden akladıkları belirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2016 10:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Paralı öğrencilere değil örgüte aktarmışlar'

İzmir'de 1989 yılında, yazar Raif Cilesun'un kurduğu vakıf üzerinden FETÖ üyelerinin faaliyet gösterdiğinin saptanması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma yaptı. Kuran kursu eğitimi veren ve burs sağlayan Raif Cilesun'un 2002 yılında hayatını kaybetmesinin ardından daha önce vakıfa girmeleri engellenen FETÖ üyeleri, kabul edilmeye başlandı. Zaman içinde de FETÖ'nün Ege Bölgesi İmamı Bekir Baz'ın yönlendirdiği vakıf yöneticileri de, örgüte yönelik çalışmalar yapmaya başladıkları belirlendi.

GELİRLERİ ÖĞRENCİ YERİNE ÖRGÜTE AKTARMIŞLAR

Polisin el koyduğu vakıf belgelerindeki incelemelerde, vakıfın kuruluş senedinde yer alan çok sayıda gayrimenkulden alınan kira gelirlerinin öğrencilere burs olarak dağıtılması maddesinin uygulanmadığı ortaya çıktı. Bu kira gelirlerinin örgüte aktarıldığı belirlendi. Yine usulsüz yöntemlerle toplanan himmet paralarının vakıf geliri gibi kayda alınıp aklandıktan sonra yine FETÖ'nün ABD'deki hesaplarına gönderildiği de tespit edildi. Vakıf'ın bu yöndeki faaliyetlerine karşı çıkan Karabağlar İlçesi eski müftüsünün 2012 yılında görevden alındığı öğrenildi.

2 İLDE 18 GÖZALTI

Polisin araştırmasınını tamamlanmasıyla sabahn saatlerinde İzmir ve Balıkesir illerinde operasyon yapıldı. 18 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında 31 kişinin isminin bulunduğu açıklardı. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan vakıf yöneticilerinden 4'ünün geçmiş tarihlerde ABD'ye kaçtıkları belirlendi. FETÖ'ye finans desteği verdiği gerekçesiyle daha önce tutuklanan ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara'nın yakını Osman Gürbüz Özkara'nın da ABD'ye kaçan firarilerden birisi olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber