15 Temmuz gecesi yaralanan Ünal'dan 'birlik' çağrısı

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Altunizade'de durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Sabri Ünal birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2016 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz gecesi yaralanan Ünal'dan 'birlik' çağrısı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Altunizade'de durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Sabri Ünal birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Espiye Kaymakamı Mesut Çoban ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile memleketi Giresun'daki özel bir silah fabrikasını gezen Ünal, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi sokağa çıktığını belirterek, herkesin darbe girişimine karşı elinden geleni ortaya koymaya çalıştığını söyledi.

Ünal, darbe girişimine tepki göstermek için vatandaşların tankların önüne durduğunu, bazılarının bunların üzerine çıktığını, bazılarının ise askerler gelmesin diye bu araçların önüne yattığını dile getirerek, herkesin bir olarak zalim topluluğa karşı bu mücadelenin kazanıldığını vurguladı.

"Bir olmasaydık, birlikte olmasaydık, Sayın Cumhurbaşkanımız bizi sokaklara, meydanlara, havalimanlarına çağırmış olmasaydı belki bugün bu zalim topluluğun elinde bir nevi esir hayatı yaşıyor olacaktık." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"O akşam kime sorduysam hiç kimsede korku yoktu, yani sokaklara çıkan 13-15 yaşındaki çocuklara bile sordum, onlarda bile korku yoktu. Korkusuz olarak o gece meydanlara çıktık. Kimileri soruyor 'tankın önüne yatarken korku var mıydı?' Allah'a şükür ne tankın önüne yatarken ne de tankın altında bir korku yoktu. Kolumun üzerinden tank geçtiği halde bile acı vardı ama korku yoktu. Şimdi bile biliyorum milletimizde yine korku yok, tedbir var, düşünce var ama korku yine yok."

"Biz Türkiye denilen bir bütünün parçasıyız"

Ünal, hep birden ve bir olarak bu düşmana karşı bundan önce nasıl mücadele edildiyse bundan sonra da aynı şekilde mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, karşılarındakinin düşman olduğunu, buna karşı başarılı olmak için aynı şekilde mücadele edilmesi gerektiğini aktardı.

Herkesin bir bütün olduğunu vurgulayan Ünal, "Biz Türkiye denilen bir bütünün parçasıyız ve bizi birbirimizden ayırmaya koparmaya çalışanlara kesinlikle yüz vermememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Gültekin Yetgin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber