'Korucuların iş ve işlemleri kolaylaşacak'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:İçişleri Bakanlığı bünyesinde sadece korucularımızın iş ve işlemlerini takip etmek üzere kurulan Korucular Daire Başkanlığı camiamıza önemli katkılar sağlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2016 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Korucuların iş ve işlemleri kolaylaşacak'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Korucular Daire Başkanlığının korucuların iş ve işlemlerinin takibini kolaylaştıracağını belirtti.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişi Cumhuriyet'in ilk yıllarına dayanan, 1980'li yıllardaki terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görevlendirilen köy korucularının sayısının 50 bine yaklaştığını söyledi.

Terörle mücadelede etkin şekilde görev alan ve adeta canlarını siper eden korucuların özlük hakları ve maaşları konusunda son dönemde iyileştirme çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Sözen, daha kapsayıcı iyileştirmeler için de gayret ettiklerini belirtti.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde korucular için yeni bir daire başkanlığının kurulduğunu vurgulayan Sözen, "İçişleri Bakanlığı bünyesinde sadece korucularımızın iş ve işlemlerini takip etmek üzere kurulan Korucular Daire Başkanlığı camiamıza önemli katkılar sağlayacak. Bu daire başkanlığı korucularımızın her türlü sorunlarıyla ilgilenmenin yanı sıra şehit ve gazi olan korucularımızın ailelerinin sorunlarıyla da bire bir ilgilenecektir. Korucularımızın terörle mücadele kanunu, nakdi tazminat kanunu ve terörden doğan zararların karşılanması ile ilgili işlerini de bu başkanlığımız takip edip sonuçlandıracaktır." diye konuştu.

Korucular tarafından kurulan sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonunun da başkanlık tarafından sağlanacağını aktaran Sözen, kurumun korucuların taleplerini daha rahat dile getirmesi açısından önemli bir misyon üstleneceğini kaydetti.

Sözen, şu ana kadar terörle mücadelede bin 701 korucunun şehit düştüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber