FETÖ, paraları bavulla götürdü

ABD'deki özel istihbarat kuruluşu Stratfor'un yazışmasına göre, FETÖ yapılanması profesyonel bir istihbarat örgütünün çalışmasına benziyor. Örgüt yurtdışına valizle nakit para taşıdı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Eylül 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, paraları bavulla götürdü
ANKA

Amerikanözel istihbarat kuruluşu Stratfor'un FETÖ'nün ekonomik ve bürokratik alandaki karanlık ilişkilerine değindiği bir istihbarat yazışması ortaya çıktı. 2012'de Wikileaks tarafından ifşa edilen 5 milyondan fazla belge arasında yer alan FETÖ ile ilgili çarpıcı bilgiler, Stratfor çalışanlarından, CNN International'da da yorumculuk yapan Reva Bhalla'nın bir e-posta yazışmalarında yer alıyor. Bhalla'nın 2010'da merkeze gönderdiği bir e-postada eski bir FETÖ mensubundan aldığı bilgileri merkeze iletirken, FETÖ'nün askeri, güvenlik ve ekonomik yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler veriyor:

SADAKAT TESTİ

"Örgüt, en parlak öğrencileri sınıflardan alıyor ve üzerlerine odaklanıyor. Her bir öğrencinin danışmanı her yıl değişiyor. Gece geç vakit ya da sabah erkenden çağırarak sadakatinizi test ediyorlar ve bazı işleri yapıp yapmayacağınızı soruyorlar. Bu tamamen onların sadakatini test etmeye yönelik bir süreç. Üniversite sınavlarında sonuç aldıklarında, sadık öğrencileri askeri akademiye yerleştiriyorlar.

ORDUNUN ÜÇTE BİRİ İLİŞKİLİ

Ordunun yüzde 30'u halihazırda Gülen ile bağlantılı ya da onun etkisi altında. Çok küçük yaşlardan itibaren askeri personelle nasıl etkileşim içine girecekleri konusunda eğitiliyorlar, rütbeleri ve laik davranma vs. gibi şeyleri öğreniyorlar. Ordu içinde asimile olduklarında, içiyorlar, flört ediyorlar vs. Kendilerini idare eden kişilerle gizli olarak nasıl iletişim kuracakları ve emir alacakları konusunda eğitiliyorlar. Bu, profesyonel bir istihbarat örgütünün çalışmasına fazlasıyla benziyor.

Polisteki Gülenciler daha fazla manevra alanına sahip. Poliste, geçmişin çek edilmesi söz konusu olduğunda, orduda olduğu kadar gizli değillerdi. Yani, örneğin, camiye gitmeniz, başörtü giyen bir eşinizin olması sorun değildi. Kaynağın tahminine göre şu an itibarıyla polis gücünün çoğunluğunu kontrol ediyor olabilirler.

VALİZLER DOLUSU NAKİT

Ankara'daki biri örneğin, Azerbaycan'dan, Türkmenistan'dan vs sorumlu oluyor. Bu Türk şehrindeki işadamları o zaman, bu ülkelerdeki fonlama inisiyatiflerinden sorumlu oluyor. Kelimenin tam anlamıyla bu ülkelere transfer edilen para dolu valizleri vardı, ama daha sonra, TUSKON gibi örgütler yoluyla, süreci daha çok yasallaştırdılar."

DELİL OLACAK MI?

Bu belgelerin yeniden gündeme gelmesi, "ABD Gülen'in iadesinde kendi istihbarat kuruluşu Stratfor'un yazışmasını belge kabul edecek mi?" sorusunu da gündeme getirdi. Hukukçular, FETÖ'nün bavulla para kaçırdığına dair Stratfor yazışmalarının, ABD yargısınca delil kabul edilmesi gerektiğini savunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber