Korgeneral Mustafa Özsoy, röportajdaki bilgileri örtmeye çalışmış

FETÖ soruşturmasında tutuklanan eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy'un, TSK'daki paralel yapı iddialarına ilişkin haber ve soruşturmaları "Çamur at izi kalsın mantığıyla yapılıyor, iftira atılıyor" diyerek çürütmeye çalıştığı öne sürülüyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2016 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Korgeneral Mustafa Özsoy, röportajdaki bilgileri örtmeye çalışmış

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Genelkurmay Karargahı'nda yapılan aramalarda, 18 sayfalık, "TSK'da Paralel Yapı İddiaları (FETÖ/PYD) Hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığınca Yürütülen Soruşturmalar" konulu değerlendirme raporlarını içeren belge ele geçirildiği iddia ediliyor. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nın hazırladığı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a sunulduğu öğrenilen değerlendirme raporu, Ankara Başsavcılığı'nın darbe girişimine ilişkin dosyasına da girdi. Raporun hazırlandığı İstihbarat biriminin başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy tutuklu.

İDDİALAR TAKİP EDİLMİŞ

Rapor, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nın, TSK'ya yönelik FETÖ soruşturmalarını, basında bu konuda açıklamada bulunan gazeteci veya emekli askerleri yakından izlediğini ortaya koydu. Raporda, Hürriyet'te Ahmet Hakan'ın, emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'la röportajı da var. Özsoy röportajla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Gerek adli soruşturma gerekse disiplin soruşturması neticesinde suç ve disiplin işlemi gerektiren eylemleri tespit edilen ve mevzuat uyarınca cezalandırılan personel Ahmet Zeki Üçok, Yasin Aslan gibi adeta TSK'ye düşman kesilmiş ve konjonktürel gelişmeleri dikkate alarak kurum ve personel hakkında somut bilgi ve belgeye dayanmayan ve açıkça iftira içeren beyanlarını sivil savcılıklara ileterek ya da 'Çamur at izi kalsın' düşüncesinden hareketle basına röportaj vererek öç alma kampanyası yürütmektedir. TSK aleyhinde suni gündem oluşturulmaktadır."

Fevzi KIZILKOYUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber