Kılıçdaroğlu: 1 milyon mağdur var

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi kinle yönetirseniz mazlumlar yaratırsınız. Bugün 1 milyona yakın mazlumlar var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2016 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: 1 milyon mağdur var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pancar Üreticileri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarıyla biraraya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

12 milyarlık dolarlık tarım ürünü ithal ettik. Soru şu. 12 milyar doları kendi çiftçimize verseydik ne olurdu? Çiftçinin "ben bütün Ortadoğu'yu beslerim" demesi lazımdı. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Zarar ediyor. Düşünmeye ihtiyacımız var.

Türkiye iyi yönetilmiyor. OHAL mağdurlarına seslenmek isterim. Darbe girişimi oldu. Dört siyasi parti karşı çıktık. Sonra OHAL ilan edeceğiz dediler. OHAL'e karşıyız dedim. KHK çıkardılar. Zararı kimler çekti?

Öncelikle Meclis bombalayan, vatandaşı öldürenlerin süratle yargının önüne çıkarılması lazım. Nokta. Meclisi bombalamak kimsenin haddi değildir. Devleti yönetenler her şeyi adalet için de yapmak zorundadır. Adalet soylu bir kavramdır. Adaletten yana tavır takınmak zorundayız. İnancımız, yaşam tarzımız farkı olabilir ama hepimizin tek sığınacağı yer adalettir. Ülkeyi kinle yönetirseniz mazlumlar yaratırsınız. Bugün 1 milyona yakın mazlumlar var. OHAL mağduru bunlar. Öğretmenler sendikalı diye atıldı. Bu ne zaman suç oldu? Üniversite hocaları bildiri yayınlamışlar. Attılar. Olmaz. Görüşünü beğenmeyebilirsin ama üniversite her düşüncenin beyan edildiği yerlerdir.

Memurları atıyorsun. Lojmanlardan da atıyorsun. Bankadaki parasını çekemiyor. Darbeyi kim yaptı? Sen memurdan, işçiden ne istiyorsun? Bunlar artık sigortalı işte de çalışmayacak? E ne yapacak silah alıp dağa mı çıkacak? Sosyal devlet anlayışı var. Herkesin yanında devlettir.

Er ve erbaşlar. Komutan emir vermiş, dışarı çıkmışlar. Erleri tutukladılar. FETÖ ile kol kola gezmiyor muydunuz? Birlikte değil miydiniz?

Dediler "Ne istediniz de verdik". Ne istediler de siz ne verdiniz? Bu sorunun cevabı hala yok. Neleri verdiniz?

"ZALİMİN ZULMUNE DİRENECEĞİM"

Darbeciler bellidir darbeyi yapanlar da, teşebbüs edenler de bellidir. Çıkararsınız yargının önüne hesap sorarsınız. Yargılamalar gizli yapılmasın. Gizli kapaklı olmasın. Canlı yayında verilsin. İl başkanlarıma talimat verdim. Mağdurlara sahip çıkın dedim. Sonuna kadar sahip çıkacağım. Zalimin karşısında susan dilsiz şeytandır. Zalimin zulmune direneceğim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber