Cuntacıların motivasyon yalanı: 1 Numara Almanya'ya kaçtı!

FETÖ'nün 15 Temmuz girişimi ardından tutuklanan Genelkurmay Bilgi Sistem Daire Başkanlığı'nda görevli Binbaşı Aziz Onur'un ifadesinde, başarılı olamayacaklarını anlayan cuntacıların, "kozmik konuşmalarla" durumu nasıl idare etmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Eylül 2016 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cuntacıların motivasyon yalanı: 1 Numara Almanya'ya kaçtı!
YÜKSEL TEMEL

Onur ifadesinde, isminibilmediği bir yüzbaşınınCumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek,"1 Numara Almanya'yakaçtı. Başardık" dediğini anlattı.İşte Aziz Onur'un ifadesindeöne çıkanlar:

IŞIKLARI SÖNDÜRDÜK:

Ogece nöbetçiydim. Saat 21.30'da rutinBilgi Sistem Daire Başkanımız'a gelişmelerleilgili vukuat tekmili verdim. 5-10dakika sonra Yüzbaşı Akın Aytekin beniaradı, 'Genelkurmay'dan takır takır silahsesleri geliyor. Ne oluyor' dedi. Nöbettuttuğumuz yerde bulunan sistem odasıdışarıdan tamamen izole olduğu için sesfalan duymamıştık. Sivil memur arkadaşlabirlikte dış kapıya yöneldik. Bizçıkarken dış kapıdan 5 polis 'Çıkmayıniçeri girin' diye işaret etti. Hemen içerigirip ışıkları söndürdük.

MİT ŞUBE MÜDÜRÜ ARADI:

Uçak sesleri geliyordu. MİT Şube Müdürü Albay Halit Kaya arayarak, 'Aziz bana mesaj geldi. Karargaha çağırdılar, durum nedir' dedi. 'Komutanım girilecek gibi değil gelmeyin' dedim. Ancak televizyondan takip etmeye başlayınca içimizdeki vatan hainleri tarafından yapılan bir teşebbüs olduğunu anladım. MEBS Başkanlığı'nda görevli Binbaşı Mutlu Burak Uyar, çelik yelek giymiş, kompozit başlık takmış, elinde de silah vardı. 'Hayırdır' dedim, 'Duruma uydum' dedi. Ben bu arkadaşın FETÖ içinde olduğunu değerlendiriyorum.

1 NUMARA KAÇTI:

Tank Bölük Komutanı'nı gördüm, 'Siz ne yapıyorsunuz' dedim. 'Tankların çoğunu kaybettim. Genelkurmay'ı korumaya gelmeniz lazım dediler, geldim. Şimdi neyi koruduğumuzu bilmiyoruz' dedi. Bu ara da ismini bilmediğim bir yüzbaşı '1 Numara Almanya'ya kaçmış, başardık bu işi' diye açıklama yaptı merdivenlerde. Sayın Cumhurbaşkanı'nı kastetti. Ben de Cumhurbaşkanı'nı televizyondan gördüğüm için buna inanmadım. Ama sesimi çıkarmadım.

ELEBAŞI O ŞEREFSİZ:

Telefonumdan 8. Kolordu Komutanı'yla görüştüm. 'Galiba Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile müzakereden bahsediyorlar' dedim. O da 'Evet ele başı o şerefsiz' gibi bir laf kullandı. Koruma müdürünün, Özel Kuvvetler Komutanlığı'yla yaptığı görüşme sonrası askerler ikna oldu. Hepsi silahlarını bıraktı. Koridorda dizildik. Sonra bizi teslim alan polisler üstümüzü aradı. 'Demek tankçılar siz miydiniz? Vurdunuz bizi' falan diye tepki gösterdiler. Sonra otobüslerle Ankara il Emniyeti'ne getirildik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber