Sivil GATA'da gazi için ayrı poliklinik

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, "Şehit yakınları ve gazilere öncelik tanınması için çalışma başlattık. Milli Savunma Bakanlığı ile irtibatlı bir ofis kurulmasına karar verildi. Başına da bir komutan atanacak" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Eylül 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivil GATA'da gazi için ayrı poliklinik

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadele sırasında yaralanan askerlerin yaşanan yoğunluk nedeniyle GATA 'ya alınmadığı iddiaları üzerine, Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi yöneticileri, dün Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir araya geldi. Toplantıda, gazi ve şehit yakınlarının sivilleştirilen hastanelerdeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için yapılması gerekenler görüşüldü. Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Abdülhamit Hastanesi ve Bilkent Rehabilitasyon Merkezi'ne çok sayıda sivil hastanın başvurması nedeniyle yoğunluk yaşandığını belirterek, "Şehit yakınları ve gazilere öncelik tanınması için çalışma başlattık. Milli Savunma Bakanlığı ile irtibatlı bir ofis kurulmasına karar verildi. Başına da bir komutan atanacak. Sağlık Bakanlığı'nda da bir müsteşar yardımcısı bu iş için görevlendirildi" dedi.

Yeni bir genelgenin yayımlanacağını söyleyen Gümüş, yaralı askerlerin GATA 'da öncelikli tedavisinin sağlanması için yeni bir genelge yayımlanacağını belirterek "Askeri personelin bu hastanelerdeki tedavisinde sevk zinciri uygulanmayacak. Bu 3 hastanede, askeri personel için özel bir alan oluşturulacak. Gazilerle ilgili ayrı bir poliklinik ortamı hazırlanacak. TS K personeli için yoğun bakım rehabilitasyon ve yanık ünitelerinde öncelikli yer bulunabilmesi için belli kontenjanda yatak boş bırakılacak" diye konuştu.

Lütfi ERDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber