'Vize serbestisi anlaşması konusunda oldukça iyimseriz'

ECHO Türkiye Başkanı Lewis, "AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşması konusunda oldukça iyimseriz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2016 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vize serbestisi anlaşması konusunda oldukça iyimseriz'

ZUHAL DEMİRCİ

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım Ofisi'nin (ECHO) Türkiye Başkanı Jane Lewis, "AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşması konusunda oldukça iyimseriz." dedi.

Lewis, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri ve Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik yardımlara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye ve AB arasında vize serbestisi anlaşması ve AB'nin göndermeyi taahhüt ettiği 3 milyarlık desteğe yönelik sorulara ilişkin, Lewis, anlaşmanın sağlanmaması halinde herhangi bir B planlarının olmadığını söyleyerek "AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşması konusunda oldukça iyimseriz." dedi. Anlaşmanın yürürlüğe girmemesi halinde bunun kendilerini çok şaşırtacağını vurgulayan Lewis, anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hollanda Parlamentosu'nun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hukuk devleti ilkelerinin rafa kaldırıldığını öne sürerek AB'nin Türkiye'ye yardımlarını dondurmasını istemesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Lewis, "Hollanda Parlamentosu'nun açıklamaları bizim programımızı sekteye uğratmaz. Programladığımız şekilde projeyi uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber