Şiddete karşı liselere üniformalı polis amca

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ocak 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, orta dereceli okullarda zaman zaman yoğunluk kazanan şiddet olaylarına köklü çözüm bulmak için dünya çapında arayışa girdi. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, başta ABD olmak üzere çeşitli Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinde yaşanan olaylarla ilgili alınan polisiye önlemleri incelenmeye aldı.Yapılan çalışmalar hakkında Yeni Şafak'a bilgi veren Emniyet yetkilileri, şimdiye kadar ABD, Hollanda, İngiltere, İskoçya, İskandinavya, Fransa, Güney Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'daki okullarda alınan polisiye önlemleri incelediklerini belirtti.

Türkiye'ye en uygun polisiye önlemin ABD modeli olduğunu ifade eden yetkililer, bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler yapıldığını kaydetti. Yetkililer, ABD'de her okulda üniformalı veya gizli bir polisin görevlendirildiğini, bazı eyaletlerde ise sivil polislerin öğretmenlik yaptığını hatırlattı. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda bir grup uzman tarafından ABD modeline benzer bir proje üzerinde çalışılmalar yapılıyor. Proje tamamlanır tamamlanmaz Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak.

YILLARDIR UYGULANIYOR

ABD'de uygulanan ?okullara gizli veya resmi polis yerleştirmek?, polis-okul çalışmalarında çok farklı bir model. Model ABD'de uzun zanmandır uygulanıyor. Türkiye'de gizli polisten ziyade üniformalı polisin bulunması daha uygun. Türkiye'de uygulanması önerilecek olan projede, üniformalı polis üzerinde duruluyor.

03.01.2007

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber