Haciz memurları adres karıştırınca...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haciz memurları adresi karıştırınca, İstanbul Maltepe'de bu defa mağdur, kredi kartı borcunu ödemeyen ağabey yerine kardeşi oldu. Haciz memurları, Gelincik Apartmanı yerine, Gelin Apartmanı'na girerek, haciz işlemini gerçekleştirince ortalık karıştı. Adres karışıklığıyla Ahmet Güleşir'in evi, ağabey Hilmi Güleşir'e ait kredi kartı borcu yüzünden boşaltıldı. Kapıları kırılan ve eşyalarına el konulan Ahmet Güleşir, banka hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

KART KULLANMAM

Geçtiğimiz ekim ayında Küçükyalı Merkez Mahallesi Gelincik Sokak Gelin Apartmanı Numara 10, Daire 1'de oturan Ahmet ve Sevgi Güleşir çiftinin evinde gerçekleşen şok haciz olayında, konfeksiyoncu Ahmet ve eşi kuaför Sevgi Güleşir'in hayatı evlerine gelen bir telefonla kabusa döndü. Ahmet Güleşir'i arayan telefondaki kişi, özel bir bankanın avukatı olduğunu ve kredi kartı borcu nedeniyle evlerinde haciz işlemi yapacaklarını söyledi. Hiç kredi kartı kullanmayan ve gelen bu telefona bir anlam veremeyen Güleşir, yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Benim hiç borcum olmadığı için, ilk başlarda neyin nesi olduğunu anlayamadım. Ancak, görevli Hilmi Güleşir'e ait 2 bin 500 YTL'lik borcu tahsil etmek için geldiklerini söyleyince durum ortaya çıktı. Benimle birlikte çalışan ağabeyim Hilmi Güleşir'in kredi kartına ait borcunu, benim evimden tahsil etmek istiyorlardı. Görevlilere, Hilmi Güleşir'in evinin burası olmadığını, borcun da benimle bir alakası olmadığını ve beklemelerini söyledim. Nişantaşı'ndan Maltepe'deki evime geldiğimde, heyet kapıyı kırarak içeri girmiş ve TV, müzik seti, bulaşık makinesi ile çocuklarımın bilgisayarını alarak gitmişlerdi.?

ADRES DEĞİŞTİRMİŞTİM

Borcun sahibi ağabey Hilmi Güleşir de yaşanan karışıklığı şöyle anlattı: ?2003 yılında bir bankadan kredi kartı almıştım. Müracaat ederken, o günlerde kardeşimin evinde kaldığım için, adrese orasını yazmıştım. Daha sonra taşındığım Gelincik Apartmanı'nda evime hırsız girdi ve kredi kartlarımı çaldı. Bunun üzerine iptal ettirdim. Sonrasında gelen kartımın adresinde yeni evimi belirttim. Ekstrelerim iş yerime geliyordu. 2005 yılında başımdan geçen bazı olumsuz olaylar nedeniyle 800 YTL'lik borcumu ödeyemez duruma geldim. Annemin yanında yaşamaya başladım. Benim yüzümden kardeşimin mağdur olmasına çok üzüldüm. Madem böyle bir dava açtılar ve haciz kararı çıktı, neden benim haberim olmadı. Kardeşim haber verince banka avukatını arayarak durumu izah etmeye çalıştım. Ancak telefonu kapattılar ve bir daha cevap vermediler.?

BANKAYA DAVA AÇACAK

EŞYALARININ peşine düşen Ahmet Güleşir bu kez başka bir sürprizle karşılaştı: ?Yediemine gittiğimde 300 YTL ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Haciz işlemini gerçekleştiren Kartal 3. İcra Müdürlüğü'ne ve icra kararının çıkartıldığı İstanbul 3. İcra Müdürlüğü'ne giderek dosyaları incelediğimde, evraklarda evimin adresinin hiç geçmediğini gördüm. Karara itiraz ettim. Banka hakkında tazminat davası açacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber