ÜAK: Doçent adaylarına yönelik çalışmalar devam ediyor

ÜAK, memurlar.net yer alan Doçent adayları haberi için açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Eylül 2016 22:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
ÜAK: Doçent adaylarına yönelik çalışmalar devam ediyor

Üniversitelerararası Kurul Başkanlığı, memurlar.net yer alan Doçent Adayları haberi için bir açıklama gönderdi.

Açıklamada, bir çok akademisyene ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiği ve doçentlik sınavlarının daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla Başkanlıkça gerekli çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

İŞTE ÜAK'IN AÇIKLAMASI

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞINDAN 29 EYLÜL 2016 TARİHİNDE MEMURLAR.NET'TE YAYINLANAN "DOÇENT ADAYLARI ÜAK'TAN AÇIKLAMA BEKLİYOR BAŞLIKLI HABER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bilindiği gibi doçentlik sınavları 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve buna dayalı olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca çıkarılan Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nca yapılmaktadır.

Olağanüstü Hal kapsamında ülkemizde yaşanan sorunlar nedeniyle doçentlik sınavlarının Başkanlığımızca yürütülmesinde de çeşitli problemlerle karşılaşılmıştır. Üniversitelerarası Kurul tarafından jürilerin belirlenmesi daha önce belirlenen jürilerde yer alan profesörlerin Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde kamu görevinden çıkarılması, görevden uzaklaştırılması ve ilgili yükseköğretim kurumları tarafından yürütülen soruşturmaların henüz sonuçlanmaması ayrıca kamu görevinden çıkartılan veya görevden uzaklaştırılan doçent adaylarının durumlarının gözden geçirilmesi vb. gibi sebeplerden dolayı doçentlik sınavlarının daha sağlıklı yapılabilmesi için Başkanlığımızca gerekli çalışmalar devam etmekte olup, doçent adayları ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞI


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber