Hastane bahçesindeki 700 yıllık hamamlar şifa dağıtıyor

Bursa'da İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmetini sürdüren eski askeri hastanenin bahçesindeki 7 asırlık hamamlar, kaplıca suyuyla hastaların tedavisinde kullanılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2016 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane bahçesindeki 700 yıllık hamamlar şifa dağıtıyor

Büşra Nur Özcan

Bursa'da 1303 yılında Doğu Roma döneminde yapıldığı belirtilen 2 hamam, 40-42 derece sıcaklığındaki kaplıca suyuyla, Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin bahçesinde hastalara şifa dağıtıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile askeri sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ilgili Bursa ve Balıkesir'deki asker hastaneleri, o illerdeki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine geçti. Bu çerçevede, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa Asker Hastanesi, Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi oldu.

Evliya Çelebi'nin "Velhasıl Bursa sudan ibarettir" dediği kentin Çekirge semtinde, işlemeli duvarları ve kubbeli yapısıyla 700 yıl öncesinden izler taşıyan hamamlarda, Uludağ'dan gelen kaynak suyu, özellikle kireçleme, fıtık, felç hastalarının rehabilitasyonunda tedaviye yardımcı oluyor.

Hastane yöneticisi İdris Ahmet Çakır, AA muhabirine, Hazine'ye mal edilen Ermeni bir vatandaşa ait kaplıca ve binalardan oluşan Büyük İsplandit Palas otelinin 1922'de hastane haline getirilmesinin ardından hizmete başladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber