Akdeniz turizminde ortak hareket çağrısı

Akdeniz ülkeleri arası turizm hareketini artırmak adına 2 yılda bir düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu - Meditour'un 7.si bu yıl, Akdeniz turizm sektöründe kilit rol oynayan karar alıcılar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Mersin'de başladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdeniz turizminde ortak hareket çağrısı

Ayşegül Kahvecioğlu

Akdeniz'i, "vazgeçilmez ve sürdürülebilir bir destinasyon" haline getirmeyi amaçlayan toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fahri Ataoğlu ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, forumda, Akdeniz'de turizmin potansiyelini, karşı karşıya olduğu zorlukları ele alacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Akdeniz havzası, farklı tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleriyle kültür, spor, inanç, kış, sağlık, gastronomi gibi pek çok turizm çeşidine yönelik büyük bir potansiyel taşıyor. Ancak bölgemiz turizm açısından sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Bütün dünyayı tehdit eden terör olgusu, bölgemizde de turizme güçlükler çıkartan önemli kavramlardan biri. Özellikle son dönemlerde dünyanın her yerinde yoğun terör saldırılarına şahit oluyoruz. Bundan bölgemiz de nasibini alıyor. Ne var ki bölgemizde cereyan eden terör olayları maksatlı oluşumlar tarafından özellikle bir karşı propaganda aracı olarak kullanılıyor. Bu nedenle turizmin önünü açacak her türlü faaliyet, proje ve programın başarıya ulaşması için teröre karşı ortak tavır almak, ortak hareket etmek bütün ülkelerimiz için kaçınılmaz bir görev, bir ödevdir."

İstikrar denizi

Avcı, çok zor bir dönemi büyük fedakarlıklarla atlatmaya çalışan turizm sektörüne destek vermenin devletlerin ortak politikası olması gerektiğini vurguladı.

Bakan Elvan ise konuşmasında, Akdeniz'in bir, "güven ve istikrar denizi" olmasının son derece önemli olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Arap baharı sonrası başlayan bölgesel istikrarsızlıkların turizme nasıl yansıdığını birlikte gördük. Biz Türkiye olarak bütün koşullarda barıştan, huzurdan ve istikrardan yanayız. Akdeniz'de kruvaziyer gemilerinin, turizm gemilerinin yanında mülteci gemilerinin dolaşması büyük trajedilerin yaşanması bir insanlık ayıbıdır. Bu fotoğraf Akdenizin kadim geçmişine de yakışmamaktadır. Hiçbir istikrarsızlık da uzun soluklu sürmez. Hiçbir bölgesel kriz kalıcı değildir. Ümit ediyoruz ki kısa sürede bu olumsuzluklar yaşanan bu acılar son bulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber