CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Lozan tepkisi

MYK toplantısında Lozan ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Halen Lozan'ın, demokrasinin, laikliğin kıymetini anlamadı. Lozan'ı eleştireceğine kendi döneminde Yunan bayrağı çekilen adalara baksın" diye konuştu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Eylül 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Lozan tepkisi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Kurmaylarına Lozan konusunda Cumhurbaşkanı'nın 2 ay önce yaptığı konuşmanın hatırlatılması talimatını veren Kılıçdaroğlu, "Halen Lozan'ın, demokrasinin, laikliğin kıymetini anlamadı. Lozan'ı eleştireceğine kendi döneminde Yunan bayrağı çekilen adalara baksın" tepkisini gösterdi.

MYK toplantısında bazı televizyon ve radyoların kapatılmasını da eleştiren CHP Lideri, "Herkes biliyor ki bu radyo ve televizyonların terörle, FETÖ ile alakası yok. Bu kanallar ve radyolar muhalif oldukları için kapatılıyorlar. Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi gerekirken, şimdi OHAL'in süresinin uzatılması yanlıştır. Türkiye bunun altından kalkamaz" dedi. Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından da Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez. Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı" ifadesini kullandı.

TORUN İNÖNÜ: TAPU SEDEDİ

İSMET İnönü'nün torunu, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan'la ilgili sözlerine yazılı bir açıklamayla tepki göstererek, "Lozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedidir, imzalayanlar için de bir onur belgesidir" dedi. Bilgehan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise "Erdoğan, Meclis açılmadan fabrika ayarlarına döndü" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber