Mevduat savaşına girmeyin

Türkiye'ye operasyonların çekildiği bir dönemde bankaların mevduat faizi yarışına girmemesi gerektiğini söyleyen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Halkımız da lütfen bankaları yarış içine sokmasın" dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 30 Eylül 2016 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevduat savaşına girmeyin

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Merkez Bankası'nın peş peşe faiz indirdiği bir dönemde bankaların mevduat faizi savaşına girmemesi gerektiğini söyledi. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın rol aldığı 'Halk İster Halkbank yapar' sloganlı reklam kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Taşkesenlioğlu, gündeme ve bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Bankaların mevduat savaşına girmemesini, halkın da bunu kızıştırmamasını istiyoruz" diyen Taşkesenlioğlu, tek önceliklerinin 'sadece kar' olmadığını, 'Türkiye'yi daha da ileriye götürecek projelere destek vermek' olduğunu söyledi. Bankanın kredi artışının, mevduat artışının üzerinde olduğuna işaret eden Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti: "15 Temmuz'da bütün vatandaşlarımız darbeye 'dur' dedi. Aynı şekilde 11-12 milyar dolar döviz bozdurarak halkımız ekonomik darbeye de karşı çıktı. Mevduat sahibi halkımızdan istirham ediyorum. Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye'ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın. Milletimizin mevduat faizi anlamında, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında döviz piyasasında yaptığı kahramanlığın bir benzerini, ekonomide bazı kurum ve kuruluşların algıyı bozup, ekonomimizi bozmaya yönelik girişimlerine de en azından faiz cephesinden de bir cevap vereceğini düşünüyorum."

kredi kuruluşları da denetlensin

Faizlerin düşmesini herkesten çok bankaların istediğini kaydeden Taşkesenlioğlu, önümüzdeki dönemde mevduat faizinde aşağı çekilme olacağını ifade etti. Moody's'in not indiriminin siyasi olduğunu belirten Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kararın; ekonomi ve bankacılığı çok etkilemeyeceğini, yabancı para borçlanmalarını ise 25 ile 75 baz puan artırabileceğini kaydetti. Taşkesenlioğlu, "Derecelendirme kuruluşlarının da denetlenmesi gerekiyor. Ülkelerin geleceğiyle, notla oynamak olmamalıdır" değerlendirmesini yaptı.

REKLAM

Ads by AdMatic

Halk'ı halka Şahan'la anlatacak

Halkbank; esnaftan KOBİ'ye, kurumsal şirketlerden mega projelere kadar toplumun her kesimine sağladığı kredileri komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar ile halka anlatacak. Banka, bu kapsamda 2017 sonuna kadar ünlü komedyenle anlaşma yaptı. Halkbank'ın yeni reklam yüzü olan Şahan Gökbakar, "Ben reklam filminde karakterlerle izleyicilerin yüzünü güldürürken, Halkbank da kullandıracağı kredileri ve kaliteli-hızlı hizmetiyle bunu yapacak" dedi.

KOBİ'ye 6 milyar kredi

Taşkesenlioğlu, KOBİ kredilerindeki pazar payını yüzde 13,44'e yükselterek bu alanda sektör lideri olduklarını söyledi. Sektörde faaliyet gösteren 52 bankanın KOBİ'lere 15,4 milyar TL kredi kullandırdığını kaydeden Taşkesenlioğlu, "KOBİ'lere 6 milyar TL kredi kullandırdığımız 2016 yılının ilk altı aylık döneminde, KOBİ kredisi artışının yaklaşık yüzde 40'ını tek başımıza gerçekleştirdik. Bu dönemde esnaf kredilerinde de sektörün üzerinde büyümeyi başararak yüzde 20 seviyesinde bir artışa imza attık" değerlendirmesini yaptı. Taşkesenlioğlu, esnafa toplam 25 milyar TL kredi kullandırdıklarını ifade etti. Taşkesenlioğlu, 2016 sonu itibarıyla aktifte yüzde 16, kredilerde yüzde 18, mevduatta ise yüzde 17 seviyesinde büyüme beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber