Yoksulluğa savaş açan belediye başkanı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın 350 bin nüfuslu Bağlar İlçesi'nin Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ataerkil kuralların geçerli olduğu bölgede erkekleri yöneten bir kadın olarak büyük değişikliklere imza atıyor. Çanakkale'den gelen Özsökmenler bir yandan belediye hizmetlerini yönetirken diğer yandan da kısa sürede kaynaştığı Diyarbakırlılar'la yoksulluğa karşı savaş açtı, eğitim seferberliği başlattı.

star'a konuşan Özsökmenler, Kürt kökenlilerin yoğun olduğu ilçede ?Türk ve kadın olduğu için hiç tepki görmediğini' söyledi, artık Kürtçe'yi de öğrenmeye başladığını, söylenenleri anladığını kaydetti. 350 bin nüfuslu bir ilçeyi yönetmenin zorluğunu anlatan Özsökmenler sorunlarını anlatırken göçle birlikte yoksulluğun had safhaya ulaştığını belirtti.

İKİNCİ EL SEVİNCİ

Sorunlardan en çok kadınların etkilendiğini ifade eden Özsökmenler sokağa çıktığında en çok kadın ve çocukların halinden etkilendiğini söyledi.

Özsökmenler şöyle konuştu: ?Göç edenlerin evine girdiğinizde o yoksulluk içindeki yaşam hemen yüzünüze vuruyor. Bir çocuk parkı yaptık, sabahın 05.00'inde çocuklar sıraya girmişti. Çocuklar park yüzü görmemiş. İkinci el eşyayı birine verdiğinizde bunun ezikliğini hisseder insanlar. Ama buradaki insanlara ikinci el eşya verdiğinizde onlara birinci el bir eşya vermiş gibi sevinirler.'

Belediyenin açtığı eğitim destek evinde 70 gönüllü öğretmenle kadın ve çocuklara eğitim verdiklerini anlatan Özsökmenler ?Sokakta tiner çeken bir çocuğu alıp eğitime tabi tuttuk, şimdi Anadolu Lisesi'ni kazanacak duruma geldi' dedi. Yurdusev Özsökmenler Bağlar beldesinde şiddet ve ölüm tehdidi alan çok sayıda kadına yardımcı olduklarını, ailelerle birebir görüştüklerini de anlattı, ?İntihardan vazgeçirdiğimiz çok sayıda kadın var' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber