İlçe müdürünün msn'sini hack'leyip okul yöneticilerini dolandırdılar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılar internet üzerinden vatandaşı mağdur etmeyi sürdürüyor. İnternetten konuşma programı massenger (msn) üzerinden kontör hırsızlığının son mağduru Sincan Milli Eğitim Müdürü Ercan Özlü oldu.

Msn şifresi kırılan Özlü'nün adıyla arkadaşlarından kontör isteyen hırsızlar, bir halk eğitim merkezi müdürü ve bir okul müdürü ile iki müdür yardımcısını dolandırdı.

Açık İlköğretim Okulu'nun eski müdürü olan ve halen ilçe müdürlüğüne vekalet eden Ercan Özlü'nün mail'inde 500'e yakın adres bulunması da hırsızların işini kolaylaştırdı. '[email protected]' adresinin şifresini hack'leyen hırsızlar, Özlü'nün adresine kayıtlı kişilere 'Dışarı çıkamıyorum, çok acil kontöre ihtiyacım var' mesajı geçti. Özlü'nün arkadaşlarından bazıları bu oyuna gelmezken, Siirt Halk Eğitim müdürü ile Sincan'da 3 okul yöneticisi, 'Arkadaşımız zor durumda kalmış.' düşüncesiyle istenen kontörü gönderdi. Dolandırıcılar Halk Eğitim Merkezi'nden önce 250'lik iki kontörün gelmesi üzerine, belirli aralıklarla '4 tane daha lazım', '8 tane daha lazım, gönderebilir misin?' diyerek isteklerini sürdürdü. 9. kez kontör göndermek üzereyken durumdan şüphelenen hoca ise Ercan Özlü'yü telefonla arayınca gerçeği öğrendi. Merkez müdürüne dalgınlığı 360 YTL'ye mal olurken, Sincan'daki okul yöneticilerinden biri 70, diğeri 120, bir diğeri ise 80 YTL'lik kontör alıp gönderdi. Özlü'nün yönetici olması merkez müdürü ve okul idarecilerini etkilerken, hırsızların 'banka hesap numaranı gönder, hemen internet üzerinden sana parasını göndereceğim' demesi de mağdurları ikna etti. Adres defterinde olan birçok kişiye ulaşarak 'kontör talebi olursa göndermemelerini' isteyen Özlü çareyi Sincan'daki okullara resmî bir yazı göndermekte buldu. Özlü, cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Açık İlköğretim Okulu'nun web sayfasına da '[email protected]'un hack'lendiği bilgisini koyduracağını belirten Ercan Özlü, "Ne yapacağımı şaşırdım. Benim adresimle samimi arkadaşlarıma 'lütfen çok acil bana kontör lazım' diyorlar. Msn çok masrafsız ve etkili bir iletişim aracı olduğu için tüm işlemlerimde kullanıyordum. Adres defterime kayıtlıydı, 500'e yakın isim vardı. Lütfen benim adıma kontör isteyenlere inanmasınlar ve göndermesinler." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber