Türkiye'ye sipariş yağıyor

Yılda 2.3 milyon adet gömlek üretip ihraç eden Bilsar Tekstil'e, yurtdışından sipariş yağıyor. Patron Selman Bilal, "Böyle bir ortamda bu ilgi moral verici" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'ye sipariş yağıyor
ÖZGE YAVUZ

Çorum'dayılda 2.3 milyon adet gömlek üreterek bunun yüzde 90'ını ABD, Avrupa ve Japonya'ya ihraç eden Bilsar Tekstil, yeni üretim talepleri için Avrupalı ve ABD'li 10 markayla birden görüşmeye başladı. Halihazırda aralarında Japon devi Uniqlo ve alt markalarının da bulunduğu 20 firmaya üretim yapan şirkete, sipariş yağıyor. Bilsar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, Türkiye'nin üretim kalitesi ve sipariş hızında açık ara önde olduğunu söyledi. Moody's'in not düşürmesi ve FETÖ olaylarının yabancıların Türkiye'ye bakış açısını değiştirmediğini belirten Bilal, "Ülkemize güven tam" dedi.

HİNDİSTAN'DAN TEKLİF

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'dan 3 ayrı firmayla görüştüklerini açıklayan Bilal, "Bu şirketler orada kendileriyle ortak üretim yapmamızı istiyorlar. Böyle bir ortamda bu tür teklifler almak Türkiye'nin güçlü konumunu net olarak ortaya koyuyor" diye konuştu. Hindistan'da yatırıma 2017'de başlayabileceklerini açıklayan Bilal, oradan ABD ve Uzakdoğu pazarına da daha etkin ihracat yapabileceklerini kaydetti.

KADIN GÖMLEĞİNE DE GİRDİ

Bilsar, bugüne kadar erkek gömleği üretti. Artık kadın gömleğine de girdiklerini belirten Bilal, bu alanda özellikle Avrupa'da büyük potansiyel olduğunun altını çizdi. Avrupa'daki müşterilerine sık sık giderek koleksiyon götürdüklerini belirten Bilal, şunları anlattı: "Artık İngiltere, İtalya, Fransa gibi ülkelerde Çinliler gidip üretim yapıyor. Avrupalı firmalar daha küçük adetli ürünleri buralardan temin ediyor. Türkiye'den ise daha özellikli ürünler istiyorlar. Örneğin kadın gömleğine bu nedenle girdik. Bu alanda modada yükselen bir trend var. Hem tasarım odaklı hem de hızlı üreticiyiz."

YENİ MARKA GETİRİYOR

SelmanBilal, son yıllarda bünyesine kattığı yabancı markalarla perakende çevrelerinde 'marka avcısı' unvanını alan bir isim. Bilal son olarak İngiltere'nin ayakkabı ve bot markası Dr. Martens ile anlaştıklarını açıkladı. Bilal'in Türkiye temsilciğini yaptığı markalar arasında Fred Perry, Lole Women, Wix de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber