BDDK kumpasından Kozanlı Ömer çıktı

BDDK'da başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve işadamlarının hesaplarına, usulsüz şekilde giren kişinin FETÖ'nün emniyet imamı Kozanlı Ömer olduğu tespit edildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
BDDK kumpasından Kozanlı Ömer çıktı

DEVRiM TOSUNOĞLU

İstanbul polisinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) murakıplarına yönelik düzenlediği 2 ayrı operasyonda gözaltına alınan 47 zanlı tutuklandı. Soruşturmada, BDDK'da görevli banka murakıplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kişilerin şahsi ve şirket hesaplarını usulsüz bir şekilde incelemeye aldıkları, 2013-2014 yılları arasında 5 bin 270 kez usulsüz olarak sorgulama yaptıkları tespit edildi.

HESAPLARA SIZMIŞLAR

Gözaltına alınan murakıpların özellikle yılın son ayına denk gelen aralık ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresindeki kişi ve ünlü işadamlarının şirket hesaplarına girerek inceleme yaptığı tespit edildi. BDDK murakıplarının alınan cep telefonu HTS kayıtlarına göre, FETÖ/PDY'nin emniyet imamı olan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil'in 2009 dan 2013 Nisan ayı içerisinde FETÖ'nün en kritik murakıb olan A.K. ile yüzün üzerinde telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Ömer'in BDDK murakıpları ve polisi organize ederek 17 Aralık operasyonunun düzenlenmesini sağladığı öğrenildi.

Hayalleri suya düştü

FETÖ'nün BDDK Murakıplarının ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve birçok ünlü işadamının hesaplarına da usulsüz şekilde sızdığı ortaya çıkmıştı. 17 Aralık darbe girişimi öncesi murakıpların Sancak'ın şahsi ve şirket hesaplarına 484 kez girdiği belirlenmişti. Murakıpların her usulsüz yaptığı hesap incelemelerinden hiçbir yasadışı harekete rastlayamayınca hayalleri suya düşmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber