PYD olursa etnik çatısma çıkar

Rakka için "PYD varsa biz yokuz" diyen Ankara, ABD' yi PYD konusunda uyardı. Ankara, PYD ile yapılacak operasyonun Kürt-Arap savaşına neden olacağını vurguladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PYD olursa etnik çatısma çıkar

Mahmut GÜRER

AKŞAM bilgi veren üst düzey Türk bir yetkili, ABD'ye yapılan "etnik savaş" uyarısının, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ankara ziyareti sırasında paylaşıldığını söyledi.

1 milyon arap nüfusu

Bilinken ile yapılan görüşmelerde Rakka'ya yönelik operasyon hazırlıklarının tüm yönleriyle ele alındığını

belirten üst düzey birTürk yetkili, Ankara'nın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yönelik tavrını bir kez daha ortaya koyduğunu, Türkiye'nin itirazına rağmen PYD ile hareket edilmesi halinde, bölgede

Kürt-Arap etnik çatışmasının çıkacağı uyarısında bulunulduğunu söyledi. Türkiye bu tezini, Rakka'nın demografik yapısını işaret ederek gündeme getirdi. Blinken ile yapılan değerlendirmelerde, Rakka'nın bir milyon nüfuslu bir Arap kenti olduğuna dikkat çekildi. PKK'nın Suriye kolu PYD'yi dışarda bırakan öneriye göre, ÖSO ile PYD'den arındırılan Suriye Demokratik Güçleri'nin Arap unsurları, uluslararası koalisyonun da desteğiyle Rakka'ya ortak

operasyon gerçekleştirecek. Böylece Rakka DAEŞ'ten tamamen temizlenecek. Yetkili, Ankara'nın bu önerisine ABD'nin de karşı çıkmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber