Zenginleşme sanayiyle olur

400 tesis, 30 bin kişilik istihdam ve 60 milyar dolarlık ekonomi hedefiyle hayata geçirilen Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin açılışı yapıldı. Bölgedeki ilk fabrikasının temelinin de atıldığı törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "ihracatımızın yüzde % 95'i sanayi ürünü. Türkiye'nin zenginleşmesi sanayi eliyle olacak" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zenginleşme sanayiyle olur
Cabir Turğut

Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden biri dün İstanbul Hadımköy'de açıldı. TESKOOP (MÜSİAD), ÖZ-AR ve BAHÇEŞEHİR Sanayii Kooperatiflerinin işbirliğiyle hayata geçirilen Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi (DESB)'in açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve iş adamları birlikte yaptı. 2006 yılında inşaatına başlanan sanayi bölgesinin 30 bin kişiye istihdam oluşturacak. 60 milyar dolarlık bir ekonomi üretmesi beklenen bölgede, 400 tesis yer alacak. Törende konuşan Bakan Özlü, bölgede yapılacak sanayi tesislerinin bir an önce tamamlanması ve üretime başlaması temennisinde bulundu.

BİZE DÜŞEN YOLU AÇMAK

Türkiye'nin ihracata dayalı bir ekonomik büyüme modeli benimsediğini ve ihracatın yüzde 95'ini sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirten Özlü, "Dolayısıyla Türkiye'nin zenginleşmesi sanayi eliyle olacak. Bize düşen sanayicinin ve yatırımcının önünü açmaktır, sanayiciye üretim yapmaya uygun alanları oluşturmaktır, sanayicinin lojistik imkanlarını artırmaktır" dedi. Özlü, DESB'de yapılacak her yatırımın istihdama, katma değere ve ihracata büyük katkı vereceğini dile getirdi.

YENİ TASARI EKİMDE GELİYOR

Gelecek dönemde hayata geçirecekleri çalışmalara da değinen Bakan Özlü, şunları kaydetti: "Sınai Mülkiyet Kanun Tasarımız, inşallah ekim veya kasım ayında mecliste yasalaşacak. Yine Üretim Reform paketimizin hazırlık çalışmalarına da devam ediyoruz." Özlü, bakanlıkta 4'üncü sanayi devrimiyle ilgili özel bir çalışma grubu oluşturdukları bilgisini de verdi.

ALTYAPI, 4. DEVRİME HAZIR

DESB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede ise "Sanayiciler olarak önümüzdeki yeni dönemin 4. Sanayi devrimine uygun Endüstri 4.0 uygulamalarının devreye girdiği yeni dünyada bizim de bunun gereği altyapısı kurulmuş ülkemize, İstanbul'umuza örnek bir sanayi bölgesi tesis etmeye karar verdik, projelendirdik ve uyguladık" diye konuştu.

2023 HEDEFİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

MÜSİAD Genel Başkanlığı yaptığı sırada bu alanın OSB'ye tahsis edilmesinde büyük emeği geçen Albayrak Grubu CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat da yeni kurulacak işletme ve tesislerin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Milli gelirin yüzde 30'unun sanayi sektöründen elde edildiğine vurgu yapan Bolat, "Hedefimiz katma değeri yüksek üretim ve ihracatı artırmak. İhracatın kilogramını 1,60 dolardan, 2,30-3 dolara çıkarmak. Böylece dış ticaret açığını da azaltmış olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber