İki ilde, 48 öğretmene Bylock tutuklaması

Afyonkarahisar'da 18, Sakarya'da ise 28 öğretmen Bylock'tan tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki ilde, 48 öğretmene Bylock tutuklaması

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 18 öğretmen tutuklandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 18 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlıların tümü tutuklandı.

Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamındaki toplam tutuklu sayısı 40 oldu. Gözaltındaki 21 zanlının emniyetteki sorgusu ise devam ediyor.

Afyonkarahisar'da 22 Eylül'de FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 70 öğretmen gözaltına alınmış, zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemede kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" yüklü olduğu anlaşılmıştı.


SAKARYA

Sakarya'da gözaltına alınan 31 şüpheliden, aralarında emniyet müdürü, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 28'i tutuklandı

- Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 şüpheliden 28'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubeleri ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye getirilen emniyet müdürü, komiser ve komiser yardımcılarının da olduğu 31 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen bu kişilerden, aralarında emniyet müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da bulunduğu 28'i, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer iki polis memuru ve bir psikolog ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden bazılarının, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığının tespit edildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber