2 ilde himmet parasını aklayan 4 kişi tutuklandı

Ele geçirdikleri vakıf aracılığıyla himmet paralarını akladıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2 ilde himmet parasını aklayan 4 kişi tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir ve Balıkesir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, ele geçirdikleri Raif Cilasun Eğitim Ve Kültür Vakfı aracılığıyla himmet paralarını akladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlıdan 4'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, İzmir'de kurulu Raif Cilasun Vakfına FETÖ/PDY mensuplarının sızarak, yönetimini ele geçirdikleri vakıf aracılığıyla "himmet" olarak alınan paraları akladıkları bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 19'a yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 9'u "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ekipleri tarafından İzmir ve Balıkesir'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, hakkında yakalama kararı verilen 31 kişiden 17'si gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, İzmir'de 1989 yılında Kur'an-ı Kerim öğretilmesi amacıyla kurulan Raif Cilasun Eğitim Ve Kültür Vakfının yönetimine sızarak ele geçirdikleri vakfa para topladıkları, bu amaçla aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da yemek yerken kullandığı peçetesinin de bulunduğu bir çok objeyi "kişisel eşya" olarak fahiş fiyatlarla satışa çıkardıkları, vakfın yönetmeliğinde kira gelirlerinden öğrencilere burs verilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen himmet olarak aldıkları paraları vakıf üzerinden aklayarak örgüte aktardıkları tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber