Diyanetten 'Selamün Aleyküm' önerisi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Müftülüğü önümüzdeki günlerde camilerden ?Selamlaşmak" hutbesi okutacak. Hutbede selamlaşırken ?Esselamü Aleyküm" veya ?Selamün Aleyküm" ifadelerinin kullanılması istenecek.

İstanbul Müftülüğü hutbede, selamın bir Müslümanın diğer Müslüman için hayır temennisinde bulunması olduğunu belirterek, selamlaşmanın karşıdaki kişi ile ilgi kurmak ve o kişi için emniyet ve güven vermek anlamına geldiği bildirilecek.

?Milletlerin geleneklerine göre selamlama şekilleri çeşitlilik arzeder. Dinimizde selam verme kısaca, 'Esselâmü Aleyküm' veya 'Selâmün Aleyküm' şeklindedir. Kendisine selam verilen kişi de 've aleykümüsselam' şeklinde karşılık verir. Bunun anlamı 'Allah'ın emniyet ve güveni sizinle olsun' demektir. Müminlerin birbirleriyle karşılaştıklarında selamlaşmaları dinimize göre sünnettir. Verilen bir selamı almak ise Müslüman için yerine getirilmesi gereken bir haktır? denilecek hutbede, selam vermenin insani ilişkileri güçlendirdiğine ve toplumdaki kaynaşma ve dayanışmayı artırdığına değinilecek.

Hutbede, kültürümüzde mevcut olan iyi günler, merhaba, günaydın gibi cümlelerle de insanların birbirleriyle ilgi kurduğuna, ancak kişinin esenlik ve mutluluk temennisini ?Esselâmü Aleyküm" veya ?Selâmün Aleyküm" şeklinde ifade etmesinin en güzel ve sünnete en uygun biçim olduğuna işaret edilecek.

Hutbede, "Selam, yeryüzündeki Müslümanların birbirini tanıyıp, kaynaşmasına da vesiledir. Çünkü selam sosyal barışın, insanlar arasında sevgi ve muhabbetin gelişmesini sağlayan önemli bir sebeptir? denilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber