Manisa'da esnafı dolandıran 'sahte müfettiş' yakalandı

Manisa'da kendisini bakanlık müfettişi olarak tanıtıp esnafı dolandırdığı tespit edilen 2 kişi polis tarafından yakalındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da esnafı dolandıran 'sahte müfettiş' yakalandı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp esnafı dolandırdığı tespit edilen 2 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kenan Evren Sanayi Sitesi'ne gelen E.Ö. (50) ile Y.K. (50), sanayi esnafına kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olarak tanıttı.

Esnaflardan Ö.A. ve H.A'ya giden dolandırıcılar, Bakanlığa 100 bin liralık borçları olduğunu ancak kendilerine ödeme yapıldığında 20 bin lira karları olacağını söylediler. İşletme sahipleri, istenen para yerine ellerinde bulunan 3 bin lirayı teslim etti.

Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan esnaf, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili inceleme başlatan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 1 günlük takip ardından 2 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler E.Ö. ile Y.K, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İki şüphelinin dolandırıcılık suçundan 30 ayrı sabıkası bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber