EGM, 'Gör, öğren, yaşa' etkinliği düzenledi

Emniyet Genel Müdürlüğünce, vatandaşlara emniyet kemerinin önemi ve alkolün sürüşe olan etkilerini uygulamalı olarak anlatmak amacıyla Güvenpark'ta bir etkinlik düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM, 'Gör, öğren, yaşa' etkinliği düzenledi

Emniyet Genel Müdürlüğünce, vatandaşlara trafik kazalarında emniyet kemerinin önemi ve alkolün sürüşe olan olumsuz etkilerini anlatmak amacıyla "gör, öğren, yaşa" yönteminin uygulandığı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Trafik güvenliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Kızılay Güvenpark'ta düzenlenen etkinlikte alana yerleştirilen simülatör aracına binen vatandaşlar, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak tecrübe etti.

Görevli polisler tarafından etkinliğe katılan vatandaşlara emniyet kemerinin kazalarda hayat kurtaran bir unsur olduğu anlatılarak, "Emniyet kemeri tak, hayata bağlan" sloganı hatırlatıldı.

Vatandaşlar, etkinlik alanına kurulan mini sahada ise "alkol eğitim gözlüğü" takarak topu kaleye göndermeye çalıştı.

Alkolün insan beynindeki olumsuz etkilerini alkol gözlüğü takarak tecrübe eden vatandaşların gol atmakta zorlandığı görüldü.

Emniyet yetkilileri, "gör, öğren, yaşa" yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşların emniyet kemerinin önemini ve alkolün sürüş üzerindeki etkilerini yaşayarak kavrayabilmelerinin hedeflendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber