Türk heyet, bu hafta Rusya'ya gidiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "Teknik heyetlerimiz bu hafta Rusya'ya gidiyor. Onlar geldiler. İlişkilerimizin iyi olmadığı dönemde, Nisan ayında da teknik heyetler gelip gittiler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk heyet, bu hafta Rusya'ya gidiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Teknik heyetlerimiz bu hafta Rusya'ya gidiyor. Onlar geldiler. İlişkilerimizin iyi olmadığı dönemde, Nisan ayında da teknik heyetler gelip gittiler." dedi.

Çelik, TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış resepsiyonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, artık geleneksel anlayıştan çıkacaklarını, bilimsel olarak arazilerin kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Tohum konusunda iyi bir noktada olunduğuna işaret eden Çelik, "Ama daha iyi olmamız lazım. Dünya sıralamasında 11. sıradayız. Bunu daha da aşağı çekmemiz gerekiyor. 900 bin ton tohum üretimimiz var, çeşitli ürünlerle ilgili olarak. TİGEM ile Tarım Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Ar-Ge çalışmasını birlikte yapıyorlar. Bu oranımızı daha da arttıracağız." diye konuştu.

Gazetecilerin Rusya ile tarım sektöründeki ilişkileri sorması üzerine Çelik, "Teknik heyetlerimiz bu hafta Rusya'ya gidiyor. Onlar geldiler. İlişkilerimizin iyi olmadığı dönemde, Nisan ayında da teknik heyetler gelip gittiler. Yani iletişimimizi sürdürdük. Kapılar açıldı ama ürünün nakliyle, ihracıyla ilgili istediğimiz noktada olmadığımızı söyleyebiliriz. Ben inanıyorum, bir ay içerisinde, şu son teknik heyetlerin gidip gelişleriyle beraber Rusya'yla ilişkilerimiz eskisinden daha iyi olacak." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Faruk Çelik, bir gazetecinin, "Nerede tıkanıyor, ne istiyorlar?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Onların bizden bazı talepleri var: Rusya'dan canlı hayvan ithalatı...Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü çerçevesinde konuları ele alıyoruz. Olmaz diye bir şey yok. Olabilir. Et ithal edebiliriz. Tabii ki gerekli sağlık, denetim testleri, tahlilleri var. O da olabilir ama bizim de vermek istediklerimiz var. Bunları masa başında konuşacağız. Yanılmıyorsam Kasım ayında Soçi'de Rus Tarım Bakanı ile bir araya geleceğiz, orada daha ayrıntılı bir şekilde start verebileceğimiz bir noktaya gelmiş oluruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber