CHP'li Özel'den 'resepsiyonda niye içki servisi yok' çıkışı

CHP Grup Başkanvekili Özel: "Resepsiyonda alkol servisinin yapılmayışı dikkati çeken bir ayrıntı. Burası Meclis Başkanı'nın kendi tercihlerine göre yönetebileceği bir yer değil"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Özel'den 'resepsiyonda niye içki servisi yok' çıkışı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "(Meclis) Resepsiyonda alkol servisinin yapılmayışı dikkati çeken bir ayrıntı. Burası Meclis Başkanı'nın kendi tercihlerine göre yönetebileceği bir yer değil." dedi.

Özel, TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış resepsiyonundan ayrılırken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun resepsiyondan erken ayrılmasıyla ilgili bir soru üzerine Özel, "Yasama yılının ilk günü ve birlik, beraberlik mesajının verilmesiyle ilgili beklentilerin çok yüksek olduğu bir süreçte CHP yine üzerine düşeni yapıyor. Genel Başkanımız da Grup başkanvekillerimiz de resepsiyona katıldı." diye konuştu.

Yeni yasama yılı için Meclis Başkanı'na ve onun şahsında bütün milletvekillerine başarılar dilediklerini aktaran Özel, Kılıçdaroğlu'nun ayrı bir programı olduğunu ve resepsiyonda makul bir süre kaldıktan sonra da ayrıldığını söyledi.

Resepsiyonda alkol servisi yapılmamasını eleştiren Özel, "Resepsiyonda alkol servisinin yapılmayışı dikkati çeken bir ayrıntı. Burası Meclis Başkanı'nın kendi tercihlerine göre yönetebileceği bir yer değil." ifadesini kullandı.

Kimsenin, gelip de resepsiyonda içki içmenin meraklısı olmadığını vurgulayan Özel, "Ama bir yandan Yozgat Valisi OHAL'i nasıl fırsat bilip bir şeyler yapıyorsa, Meclis Başkanı da kendi tercihlerini milletvekillerine dayatıyor. Her türlü yaşam biçimine, her türlü tercihe saygılı olmak gerekiyorsa, bunu Türkiye'de vadediyorsanız, yönettiğiniz Meclis'te ülkenin seçilmiş 550 milletvekiline bu tip dayatmalar doğru bir davranış değildir." açıklamasında bulundu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Atatürk portresiyle aynı ebatta bir portresi vardı ilk defa, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise Özgür Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

"AKP'nin aslında gerçek niyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Dünyada hiçbir yerde kurucu babalarla, son mevcut yöneticiler dalaşmaz, uğraşmaz. Erdoğan'ın hem geçmiş dönemdeki pratiği, hem Lozan üzerinden çıkışı artık yavaş yavaş cumhuriyetin bütün değerleriyle çatıştı; uzun süre İsmet Paşa'yla uğraştı, şimdi Lozan'a laf söyleyerek Atatürk'le de uğraşmaya, Atatürk'e dil uzatmaya başlayacağı anlaşılıyor. Kendisini ona eşit görüyor, eşit boyda fotoğraflar... Bunlar bir Cumhurbaşkanını büyütmez. Bu ülkede herkesin gözünde bir tane lider, bir tane başkumandan var; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Kendini portrenin boyutuyla da eğer geçmişte onun yaptıklarıyla da rekabete girmeye çalışırsa bundan zararlı çıkacak olan ve tarihte bunu denemeye çalışmış, yapmaya çalışmış herkesin uğradığı hezimete uğrayacak olan da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugünkü genel olarak estirilmeye çalışılan hava da gerçekten rahatsızlık verici, irite edici bir hava."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber