2 Ekim 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 Ekim 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya (MIKTA) İkinci Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Avustralya'ya gidecek.

(Ankara)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenecek "Gençlik Kolları ile Buluşma" programına iştirak edecek.

(Ankara/11.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun vefat eden eşi TRT Sanatçısı Tülin Kuşoğlu için Kocatepe Camisinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ankara/12.45)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kyoto'da Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu'na katılacak, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Farhadi ile görüşecek.

(Japonya)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen Muharrem iftarına iştirak edecek.

(Ankara/18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

2- Kolombiya'da hükümet ile FARC örgütü arasında imzalanan barış anlaşması referanduma sunulacak.

(Bogota)

3- Macar halkı, sığınmacı kabul etmeyi isteyip istemediğini belirtmek üzere sandık başına gidecek.

(Budapeşte)

4- Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da hicri yılbaşı ile ilgili etkinlikler takip ediliyor.

(Tunus/Fas/Tahran/Bağdad/Beyrut/Riyad/Rabat/Kahire )

5- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Azerbaycan'ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile bir araya gelecek.

(Bakü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR-SANAT

1- FETÖ'nün darbe girişimine direnen vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Kahramanlarının Türkülerini Söylüyoruz" etkinliğinde anılacak.

- İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'ndaki programa Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

(İstanbul/20.00)

2- "9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" festivalin konuk yazarlarının ve edebiyat dünyasından birçok ismin katılacağı, Kabataş'tan hareketle boğaz turu yapacak "Şiir Hatları Vapuru" etkinliği ile sona erecek.

(İstanbul/10.30)

3- "6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" kapsamında "Suça Karşı Sanat Adalet Getirir mi?" konulu söyleşi Ortaköy Feriye sinemasında yapılacak.

(İstanbul/16.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta yapılacak 4 maçla tamamlanacak.

- Aytemiz Alanyaspor-Medipol Başakşehir, Galatasaray-Antalyaspor, Atiker Konyaspor-Adanaspor ve Osmanlıspor-Fenerbahçe maçları oynanacak.

(Antalya/İstanbul/16.00/Konya/Ankara/19.00)

2- TFF 1. Lig'de 6. hafta oynanacak 6 maçla sona erecek.

- Eskişehirspor-Boluspor, Sivasspor-Altınordu, Samsunspor-Denizlispor, Mersin İdmanyurdu-Büyükşehir Gaziantepspor, Yeni Malatyaspor-Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Şanlıurfaspor karşılaşmaları yapılacak.

(Eskişehir/Sivas/Samsun/16.00/Mersin/Malatya/Adana/19.00)

3- TFF 2. ve 3. liglerde 5. hafta maçları yapılacak.

4- 2017 Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 3. etap ilk maçında milli takım, Portekiz ile Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Manisa/16.00)

5- Formula 1'de sezonun 16. yarışı Malezya Grand Prix'si koşulacak.

(Kuala Lumpur/09.00)

6- Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa Grand Prix'si yapılacak.

(Magny Cours/12.20)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber