Başkanın aleyhine tanıklık yapan memurlardan 'intikamı'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havutlu Belediye Başkanı, aleyhine tanıklık yapan 3 memurunu mezarlığa, spor sahasına ve garaja sürdü

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Mesut Ekici, hakkında açılan zimmet davasında aleyhine tanıklık yapan 3 memuru mezarlık ve garajda çalıştırdı, ardından memuriyetlerine son verdi. 3 memur, mahkeme kararıyla geri dönünce de tekrar "sürgün"e gönderdi.

Havutlu Belediyesi'nin 2005 yılı hesaplarındaki "haksız ödemeler" nedeniyle hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Başkan Ekici, iddiaya göre, aleyhine tanıklık yapan Hesap İşleri Müdürü Ergül Güzel, evlendirme memuru olan eşi Gülseren Güzel ve Hesap İşleri Müdür Vekili Aliye Aslankaçıran'ı 18 Nisan 2005'te önce itfaiye garajına, ardından da mezarlığa sürdü. Başkan Ekici, daha sonra Güzel çiftini ve Aslankaçıran'ı mesai defterinde 10 gün üst üste imzalarının olmadığı gerekçesiyle devlet memurluğundan attırdı.

Güzel çifti ile Aslankaçıran, Bölge İdare Mahkemesi'nde açtıkları davayı kazanarak memurluk görevlerine iade edildi. Ancak Başkan Ekici, 3 memuru yine sürgüne gönderdi. Ergül Güzel, Ali Hocalı Mezarlığı'na, Gülseren Güzel, Atatürk Stadı sorumluluğuna, Aslankaçıran da garaja sürüldü.

'Artık gücüm kalmadı'

Ergül Güzel, "Başkanın usulsüzlüklerine göz yummadığımız için başımıza gelmeyen kalmadı" dedi. Stadyumda boş oturmaktan yakınan Gülseren Güzel de, "Devletin ödediği maaşı oturarak hak ettiğimi sanmıyorum" dedi.

Belediye garajına sürülen Aliye Aslankaçıran da, kızının şeker hastası olduğunu, artık mücadele edecek gücünün kalmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber