İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2004 KPSS sınav sonuçları ile hem müfettişlik hem de memurluk kadrolarına veya hem memur hem de öğretmenlik kadrolarına başvurmak mümkün müdür?

Haber Giriş : 22 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temmuz ayında yapılacak KPSS sınavı çeşitli bölümlerden oluşmaktadır.

Cumartesi sabah oturumu genel kültür ve genel yetenekten oluşmaktadır. Bu oturuma herkes katılacaktır.

Cumartesi öğlenden sonrası oturumu sadece öğretmen adayları içindir ve sabahki genel kültür ve genel yetenek oturumuna katılan öğretmen adayları bu oturuma katılacaktır.

Pazar günkü oturum ise sadece müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ve kaymakam adaylığı kadrolarına atanmak isteyen için katılınması gereken bir oturumdur.

Cumartesi sabah oturumuna katılan lisans mezunları için KPSSP3 puanı, sabahki oturuma ek olarak Cumartesi öğleden sonraki oturuma katılan adaylar için ayrıca KPSSP10 puanı ve cumartesi sabahki oturuma ek olarak pazar günkü oturumlara katılan adaylar için ise 90'a yakın KPSS puanı hesaplanacaktır.

Bunlardan KPSSP3 puanı KPSS-B yani memur yerleştirmeleri için (KPSS-B hakkındaki ayrıntılı bilgi için KPSS sınavı soru-cevaplarına bakınız); KPSSP10 öğretmenlik yerleştirmeleri için, sonuç belgesinde gözükecek diğer puanlar ise çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının açacağı ve sitemizde yayınlanacak olan müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ve kaymakam adaylığı kadroları için kullanılacaktır.

Diğer taraftan, Önlisans mezunları KPSSP93; Ortaöğretim mezunları KPSSP94 puanlarını kullanacaklardır. Önlisans ve lisans mezunları sadece cumartesi sabah oturumuna katılacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber