Memurun içkili yerde ne işi var

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Didim'de içkili yardım gecesine katılmayan doktorlara kaymakamdan destek geldi Didim'de yaşayan ingilizlerin, Devlet Hastanesi yararına düzenledikleri 'içkili yardım gecesi'ne doktorların katılmamasıyla başlayan tartışma sürerken, olaya ilişkin soruşturma başlatan Didim Kaymakamı Ali Katırcı "Bu büyütülecek bir şey değil" dedi.

Didim'de yaşayan 150 İngiliz, 28 Aralık 2006 tarihinde, Didim Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ndeki kalp ve solunum cihazına monitör alınması için yardım gecesi düzenlemiş ve gecede 4 bin 700 YTL yardım toplanmıştı. Doktorların, davet edildikleri halde gecesine katılmamaları üzerine de "Yardım gecesi içkili bir mekanda düzenlendiği için hastane yönetimi izin vermedi" iddiaları ortaya atılmıştı.

Geceyi organize eden Jean Woo-ding, Terry Cain ve barın işletmecisi Ahmet Ertan Suer, Başhekim Op. Dr. Fesih Doğan Yıldız'ı makamında ziyaret ederek, doktorların geceye katılmamasından duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Doktorların özel yaşamına karışmadığım söyleyen Başhekim Yıldız, "İçkili de, içkisiz de olsa resmi görevlendirmeyi kaymakam yapar. Doktorlar kişisel mazeretleri yüzünden .katılmamıştır" dedi.

Didim Kaymakamı Katırcı da Başhekim Yıldız ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "Davet edilen doktorlardan barda sağlık taraması yapmaları istenmiş. Başhekim de bunun üzerine personelini göndermemiş. Olayı büyütmeye gerek yok. Devlet memurlarının içkili yerde bulunmalarının doğru olmayacağını düşünüyorum. Barda sağlık taraması mı olur? Olayla ilgili soruşturma başlattım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber