'ABD umarım bir teröriste Türkiye'yi değişmez'

Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen'in iadesi için "Umarım ki ABD bir teröristi Türkiye'ye tercih etmez. Türkiye'nin dostluğunu, ittifakını, stratejik ortaklığını FETÖ ile dayanışma içerisinde olmayı tercih eder" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ekim 2016 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ABD umarım bir teröriste Türkiye'yi değişmez'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara-Haymana yolunda, eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyona değinen Bozdağ, ihbarların büyük eylemleri engellediğini belirterek güvenlik güçlerini tebrik etti. ABD'nin hem CIA hem de FBI üzerinden terörist Gülen ve başka ülkelerden teröristleri takip etmemesinin düşünülemeyeceğini vurgulayan Bozdağ şöyle konuştu:

Amerika her şeyi biliyor

'Türkiye'de elde olan bilgi ve belgelerden daha fazlası ABD'nin elinde vardır, Fetullah Gülen'in bu darbeyi sevk ve idare ettiğine, planladığına dair.' Pensilvanya'nın etrafında uçan sineklerin cinsiyetini bilecek kadar orayı takip ediyorlar. Eğer biz 'Bunları ABD bilmiyor' dersek kendimizi aldatırız. ABD gibi güçlü bir devlet bunları bilir. Gülen'in bu darbeyi planlayıp, sevk ve idaresini yaptığı konusunda bizim elimizdeki delillerden ABD'nin elinde irtibatını ortaya koyan istihbari bilgiler olduğuna inanıyorum. Çünkü aksi takdirde ABD'nin istihbaratı yok demektir.

Hala bir geri dönüş yok

Gülen için geçici tutuklama talebimizi 10 Eylül'de ilettik. Olumlu veya olumsuz bir cevap vermediler. Umarım ki ABD bir teröristi Türkiye'ye tercih etmez. Türkiye'nin ittifakını, stratejik ortaklığını tercih eder.

DAEŞ-FETÖ kardeş

DAEŞ terör örgütünü hayata geçirenlerin, bölgedeki siyasal hedefleri için hem Suriye'de hem Irak'ta hem de Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozdağ, "Bundan sonra da her terör örgütü Türkiye'de eylem arayışı içinde olabilir. DHKP-C terör örgütü, diğer aşırı sol terör örgütleri, nihayetinde FETÖ. Bütün bunlar birbiriyle kardeş, tamamı taşeron örgütler. Uluslararası güçlerin talimatlarıyla Türkiye'nin politikalarını etkilemek maksadıyla eylem yapıyorlar. Bu güçlerin Türkiye'ye dönük hedefleri bitmediğine göre bu terör örgütlerinin eylemleri de onlar beslediği için devam edecektir. Ama onlar bunu yapıyor diye Türkiye yerinde durmayacak" dedi.

15 Temmuz sonrası ABD nefreti arttı

Türkiye'de ABD karşıtlığının darbe teşebbüsünden sonra büyük bir artış gösterdiğini belirten Bozdağ "Bunu nedeni ABD'nin Gülen ile ilgili açıklamaları ve yorumları... Bunlar hukuki açıdan doğru olabilir ama Türk halkının algılama biçimi bakımından onların aleyhine bir sonuç ortaya koyuyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber