'Sahte şema' dosyasıyla Danıştay suikastı birleşti

Danıştay saldırısı ile Ergenekon davasını irtibatlandırmak için hazırlanan sahte şema, karanlık suikasttaki FETÖ parmağının en önemli delili oldu.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Ekim 2016 10:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Sahte şema' dosyasıyla Danıştay suikastı birleşti
FATİH ULAŞ

Şemayla ilgili soruşturmayı yürüten Genelkurmay Askeri Savcılığı, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Şema dosyası, Danıştay cinayetinde FETÖ rolünün araştırıldığı soruşturma ile birlikte yürütülecek.

DAVADAN 1 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

FETÖ'nün, 2006'daki Danıştay saldırısı ile Ergenekon davasını irtibatlandırmak için uydurduğu şema, Haziran 2012'de Genelkurmay Adli Müşavirliği'ni vekaleten yürüten Albay Muharrem Köse tarafından, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Ancak şemanın, Ergenekon soruşturmasını başlatan Ümraniye bombalarının bulunmasından bir yıl önce hazırlandığı, henüz ortada Ergenekon yokken bu davada yargılanacak birçok kişinin şemada yer aldığı ortaya çıktı. Sahte şemaya dayanarak Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Doğu Perinçek gibi onlarca isim Danıştay cinayeti ile irtibatlı gösterildi.

ARŞİVE NASIL GİRDİĞİ MEÇHUL

Muharrem Köse, 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ'nün A takımında yer aldı ve tutuklandı. Genelkurmay Askeri Savcılığı, Köse'nin başrolünde olduğu şema kumpasıyla ilgili soruşturmada önemli bir karar aldı. Askeri savcılık, bu soruşturmayı yürütmekle görevli makamın kendileri değil, Danıştay cinayetini soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olduğuna karar verdi. Dosyayı, Ankara Başsavcılığı'na gönderen askeri savcılığın görevsizlik kararında, şemanın arşivlere nasıl girdiğine dair herhangi bir bilgiye ulaşılmadığı, hiçbir kurumun da bu şemayı sahiplenmediği bildirildi. Kararda, sahte şemaya "Aslı gibidir" damgası vuran Yarbay Hüseyin Yıldırım ile şemayı Ergenekon mahkemesine gönderen Albay Köse'nin, 15 Temmuz sonrası FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle ihraç edildiği hatırlatıldı. Askeri savcılığın görevsizlik kararı ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan sahte şema dosyası, Danıştay cinayetine ilişkin soruşturma dosyası ile birleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber