Kadına şiddete karşı yayınevi

İş kadını Selcen Gür, kurduğu Tara Yayınevi aracılığıyla kadına şiddetin önlenmesi için çalışmalar yürütüyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2016 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadına şiddete karşı yayınevi

MERT İNAN

Kendi aile şirketinde yöneticilik yapan 40 yaşındaki 3 çocuk annesi Gür, aynı zamanda eski politikacılardan Ali Doğan'ın kızı. Vaktinin büyük kısmını sosyal sorumluluk projesi olarak adlandırdığı kadına şiddetin önlenmesi için harcayan Gür, geçtiğimiz günlerde 'Mor Gözyaşları' isimli bir şarkı yaparak Youtube'da yayınlandı.

'Davetlerle çözüm olmaz'

15 bin kez dinlenen şarkının 100 bin rakamına ulaşması durumunda elde edilecek gelir Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'na aktarılacak.

İş dünyası ve cemiyet hayatındaki birçok kadının erkek şiddeti konusunda duyarsız olduğunu dile getiren Gür, "İş kadınlarının bir araya gelerek bütçe ve güçleri oranında maddi katkı sunmaları gerekir. Davet düzenleyip fotoğraf çektirerek şiddet sorununa çözüm üretemeyiz. Bizim ülkemizde hergün kadınlar ölüyor. Herkesin somut çalışmalar yapması, elini taşın altına koyması gerekir" dedi.

Gür'ün bir diğer önerisi de tüm şirketlerin zorunlu deprem sigortası gibi belli oranda bir bütçeyi kadına yönelik şiddetin önlenmesine yardım için ayırması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber