YPK, temel ücret gruplarını hala karara bağlayamadı

KİT Personelinin Temel Ücretleri Hala YPK Kararını Bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2016 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YPK, temel ücret gruplarını hala karara bağlayamadı

Toplu sözleşmenin 39'uncu maddesinde "KİT'lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31/1/2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yapılacaktır." ifadesine yer verilmişti. Biz de memurlar.net olarak konuya ilişkin düzenleme yapılması gerektiğini hatırlatmıştık. http://www.memurlar.net/haber/583309/

Devlet Personel Başkanlığı bu kapsamda hazırladığı taslak düzenlemeyi söz konusu hüküm gereği Ocak ayında Yüksek Planlama Kuruluna sevk ettiği anlaşılmaktadır. Taslakta İş riski ve coğrafi durumunun ücrete yansıması gibi önemli yeniliklere yer verildiği de bilinmektedir. Taslak düzenlemeye ilişkin detaylı incelememiz Mayıs ayında yayımlanmıştır. http://www.memurlar.net/haber/586062/

Öyleyse taslak neden hala yürürlüğe girmemiştir?

Yüksek Planlama Kurulu (YPK)10 Bakandan müteşekkil bir kurul olup sekretarya hizmetlerini Kalkınma Bakanlığı üstlenmektedir. Bakanlar Kurulunda düzenlemeler olanca hızıyla karar altına alınırken YPK'dan karar çıkartmak neden bu kadar uzun sürmektedir?

Planlamaya ilişkin konularda Bakanlar Kurulundan daha hızlı ve organize karar alması için oluşturulan YPK kapsam dışı personel ücretlerini de geçmiş yıllara dönük olarak düzenlemektedir. Kapsam dışı personele memur zammı bazı kurumlarda avans olarak yansıtılırken bazı kurumlarda ise kararın çıkması beklenmektedir.

Elbette hazırlanan her taslağın hiç dokunulmadan karara bağlanmasını beklemek yersizdir. Ancak bir düzenlemenin incelenmesi ve makul sürede karara bağlanması gerekmektedir. Burada bu süre 2016 yılının Ocak ayı sonu olarak karara bağlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber