MEB'in bu görevlendirmeden haberi var mı?

Niğde içinde yapılan bu görevlendirmeden Bakanlığın haberi var mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ekim 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in bu görevlendirmeden haberi var mı?

Hikayemiz Niğde'nin bir köyündeki bir ilkokulda başlıyor. Hikaye dediysek aslında gerçek bir olay, Köy, Niğde Merkez Ağcaşar köyü, okul ise Mustafa Memiş İlkokulu. Bu okulun sınıf öğretmeni kodlayarak yazıyoruz (ismi bizde saklı) M. M. D. 4/B sınıf öğretmeni iken, Bakanlık Oluru veya Valilik oluru ile (Bakanlık genelde iller arası görevlendirme yapıyor. Bu görevlendirmeyi bakanlığın yaptığı kanaatinde değiliz olsa olsa belki telefonda bir rica olabilir.) Niğde Ulukışla MTL'ye, haftada 6 saat ders karşılığı Felsefe öğretmeni olarak görevlendiriliyor.

Peki Niğde Merkez Ağcaşar köyü 4/B sınıfına hangi öğretmen girecek tabi ki mucizevi çözüm devreye giriyor ücretli öğretmen görevlendirilerek sorun çözülüyor.

Şimdi olayı özet geçelim kadrolu bir sınıf öğretmenimiz var köyde bu öğretmeni bir başka ilçede 6 saat felsefe dersine görevlendiriyoruz, bu öğretmenimizin yerine de 30 Saat ücretli öğretmen görevlendiriyoruz.

Devleti düşünen var mı? El cevap yok. Köy çocuklarını düşünen var mı? El cevap yok? Ben yaptım oldu oluyor, çünkü hesap soran yok.

Halbuki; İhtiyaç duyulan norm kadronun içinde olan bir öğretmenin bir başka yerde amacı dışında görevlendirilmesi işlemi; Personel boyutunda atıl kapasite yaratılmaması, var olan atıl kapasitenin ihtiyaç duyulan okul ve kurumlara yönlendirilmesine zemin oluşturarak verimliliğe dönüştürülmesi ilkesine aykırı olduğundan görevi kötüye kullanma suçu işlenmektedir. Ayrıca ücretli öğretmen ödenen ücretlerinde bu görevlendirmeyi yapan yetkiliye rücu edilmesi gerekiyor.

Şimdi soruyoruz;

1-Bu görevlendirmeden Milli Eğitim Bakanlığının haberi var mı?

2-Bu görevlendirmeden Niğde Valiliğinin haberi var mı?

3-Bu öğretmenin torpili kim?

4-Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizde bu şekilde kaç görevlendirme yapılarak devletin zarara uğratıldığını araştıracak mı?

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber