Sendikalar rant kapısı mı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, insanların kafasındaki "Sendikalar rant kapısıdır" şüphesini silmek için sendikanın aylık gelir-gider tablosunu internet sitesinde yayınladıklarını belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının devletin şeffaflaşmasını isterken kendilerinin kapalı kutu olmasını eleştiren Levent Kuruoğlu, "Devlet elbette şeffaf olmalı ancak öncelikle devletin şeffaflaşmasını isteyenler şeffaf olmalı. Bu düşünceden hareketle hesaplarımızı kamuoyuna açtık" dedi.

Türkiye'de sendikaların toplum tarafından yanlış algılanmasına içerleyen Kuruoğlu, geçmişte işçi sendikalarında yaşanan "Jaguar" tartışmalarının insanların bilinç altında yer ettiğini kaydetti. Kuruoğlu, "Biz bu olumsuzlukları silmek istiyoruz. Bu nedenle öncelikle hesaplarımızı www.samsuntes.org internet sitemizde yayınlamaya başladık" diye konuştu.

Sivil toplumun şeffaflaşması bakımından yaptıkları icraatın çok önemli olduğunu vurgulayan Kuruoğlu, sivil toplum örgütlerinin kapalı kutu olduğunu ve bundan dolayı özellikle sendikaların sanki siyasal örgütlenme içindeymiş gibi gösterildiğini ifade etti. Kuruoğlu, şeffaf yapılarıyla sendikacılığa yeni bir anlayış getirirken, sendikacılığa bakış açısını değiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber