FETÖ'cü itiraf etti: Bale dersi diye toplanıyorduk

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurdun dört bir yanında başlatılan operasyonların bir merkezi de İzmir. Bu kapsamda FETÖ'nün Ege Üniversitesi'ndeki yapılanmasında yer alan ve yakalanan örgüt mensubu her şeyi itiraf etti. FETÖ'nün kurduğu gençlik merkezlerinin örgüte eleman sağlamayı amaçladığını açıklayan itirafçı, "Ön tarafta bale dersi veriyorlar, arkada ise ablalar toplantı yapıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2016 18:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'cü itiraf etti: Bale dersi diye toplanıyorduk

Ege Üniversitesi'ndeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan bir şüphelinin savcılık ifadesinde, örgütün kurduğu gençlik merkezinin amacının dışında kullanıldığı, bu yolla örgüte eleman kazandırıldığı ve gizli şekilde faaliyetlerini hayata geçirdiği belirlendi.

"Etkin pişmanlık hükümleri"nden faydalanan kadın itirafçının İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'ya verdiği ifadelerde, örgütün işleyişi ve Ege Üniversitesindeki yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı.

  1. Üniversitede örgütün evlerinde kaldığını, sohbetlere katıldığını belirten itirafçı, FETÖ üyelerinin kriptolu haberleşme programı "Bylock" kullandığını dile getirdi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden üniversite eğitimini tamamlamak için geldiği Ege Üniversitesinde örgüt mensuplarının aktif şekilde çalışarak FETÖ'ye insan kaynağı sağladığını anlatan itirafçı, örgütün İzmir'i "Bornova, Karşıyaka, Hatay ve Buca" olmak üzere 4 eyalet şeklinde böldüğünü, üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu yerlerde çok sayıda ev kiraladığını, bu evlerde kalanların ise birbirinin özel hayatıyla ilgili sorular sorulmaması konusunda uyarıldığını anlattı.

Haberler'de yer alan bilgilere göre; Örgütün ailesinin maddi durumu iyi olmayan ve notları iyi olan öğrencileri hedef olarak seçtiğini aktaran itirafçı, evde kalan öğrencilerin Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan örgütün yayın organlarına baskıyla abone yapıldığını dile getirdi.

İtirafçı, üniversite okumak için gelen başı açık öğrencileri örgüte kazandırmak amacıyla faaliyet yürüten "abla"ların, bu kişilere ilk başta FETÖ'yü özgürlükçü, demokratik ve dini vecibeleri yerine getiren bir örgüt olarak lanse ettiğini ancak örgüt evlerinde bir süre kalanlara daha sonra baskı ve dayatmalarla birçok faaliyetin yaptırıldığını belirtti.

Gençlik merkezi üs olarak kullanılmış

Programlarda sadece FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarından alıntılar yapıldığını anlatan itirafçı, İzmir'in Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren iki gençlik merkezinin örgüt tarafından kurulduğunu ancak kentin demografik yapısı nedeniyle bunun saklı tutulduğunu kaydetti.

Bu merkezlerin iki bölümden oluştuğunu, ön bölümde mini etekli, dekolteli kızlar ile modern görünümlü erkeklerin yer aldığını, bunlara modern dans, resim, keman ve bale gibi kursların verildiğini, eğitmenlerin de buna göre seçildiğini ifade eden itirafçı, arka bölümde ise örgüt mensubu "abla"ların örgüte eleman kazandırmak için birtakım gizli toplantı ve örgüt propagandası yaptığını aktardı.

Gençlik merkezlerinde çok gizli faaliyetler

Törenin yapılacağı akşam, örgüt üyelerine üst düzey yöneticilerden, SMS yoluyla "Bu gece Karşıyaka'da 'Kına Gecesi' töreni var" şeklinde mesaj geldiğinde, o gece bir "abla"nın başörtüsü takacağını anladıklarını, ona göre şık giyindiklerini ve süslendiklerinin altını çizen itirafçı, törenden önce salonun hazırlandığını, başörtüsü takacak öğrencinin kapıda alkışlanarak karşılandığını, törenin ardından bu kişiye pahalı hediyelerin verildiğini, göstermelik yapılan bu törenler vasıtasıyla örgütün dini istismar ederek FETÖ'nün eleman kazanmak için her yolu denediğini gördüğünü kaydetti.

Operasyonlar

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan ve kararlılık sürdürüle operasyonlar kapsamında çok sayıda örgüt mensubu yakalandı. Operasyonların devam ettiği de gelen ilk bilgiler arasında. Bugüne dek İzmir'de imza atılan başarılı operasyonların bazıları şöyle:

  1. Gençlik merkezlerinin deşifre edilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli 9 ilde operasyon gerçekleştirmiş, 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, örgütte "abla" olarak nitelendirilen 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.

  1. İzmir'de FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik 3 operasyon düzenlenmiş, ilk operasyonda 3 ilde 15 kişi gözaltına alınmıştı.

  1. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'a ithafen "Varank-1" adıyla İzmir merkezli 16 ilde üniversite çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 29'u tutuklanmış, biri yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
  2. "Varank-2" adıyla öğrencilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 6'sı tutuklanmış, 11 zanlı ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber