İşte DEAŞ'ın tünelleri

Sünni nüfus ağırlıklı Musul'da Şii İran etkisindeki Bağdat hükümeti ve Tahran'ın kontrolündeki Haşdi Şabi isimli Şii milislerin Sünnileri göçe zorlaması endişesi duyuluyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte DEAŞ'ın tünelleri
UĞUR YILDIRIM

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPTIK"

Musul'a adım adım yaklaşan Peşmerge, şehrin 12 kilometre uzağında bulunan Başika bölgesinde Ezidilerin ve Hıristiyanların yaşadığı Bertilla kasabasını almak için yeni bir operasyona başladı. Peşmerge Komutanı Ahmet Gerdi, SABAH'a yaptığı açıklamada kazanılan başarılar sonrasında peşmergenin moralinin en üst seviyede olduğunu söyledi. Gerdi, "Biz üstümüze düşeni yaptık. Almamız gerek yerleri aldık. Bundan sonra Irak ordusunun üstüne düşeni yapması gerekiyor. Diğer adımda Irak ordusunun Musul'a ilerlemesi ve içeri girmesi var" diye konuştu.

DEAŞ'IN TÜNELERİ

DEAŞ'tan kurtarılan Şakoli köyünde kontrolü el geçiren peşmergeler DEAŞ'lıların köyün içinde kazdığı tünelleri buldu. Tünelde jeneratör, derin dondurucu ve yemek malzemeleri bulundu. Olası bir göç harekatına karşı da hazırlıklar yapılmaya başlandı. öte yanda Duhok'ta 7 bin Musullu göçmen için 3 kampın yapımı tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber