'Kopyala yapıştır' şeklinde harekete geçiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Başbakan tarafından açıklanan Milli Tarım Stratejisi'ni değerlendirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kopyala yapıştır' şeklinde harekete geçiyorlar
MERİÇ TAFOLAR

CHP Edirne milletvekili Gaytancıoğlu, şunları kaydetti: "Başbakan, 'milli tarım hamlesine geçiyoruz' dedi. Demek ki bugüne kadar milli görmemişler, tarımı. Havza bazlı destekleme zaten tüm dünyanın kullandığı bir model, buna karşı değiliz. CHP bir görüşü ortaya atıyor, hükümet bunu belli bir süre sonra kendi içinde değerlendiriyor ve 'kopyala yapıştır' şeklinde harekete geçiyor. Mazot fiyatına yönelik açıklaması da yeni değil. Seçim beyannamemizde 1.75 TL demiş, mazottan ÖTV ve KDV'yi kaldıracağız demiştik. Aynı şeyi yem ve gübrede de söylemiştik. Mazot şu anda 4.25 TL, Başbakan'ın açıklamaları dikkate alınırsa 2.13 TL olması lazım. Yine vergi alacakları anlamına geliyor. Uygulamanın nasıl yapılacağı belli değildir, bizden istediği kadar kopya çekebilirler.

'Fiyaskoyla biter'

Hükümetin bu çalışması yerindedir ama hükümet hep güzel konuşuyor, uygulamaya gelince fiyaskoyla neticelenir. Desteklerin artırılması konusunda somut şeyler yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber