Ordu gecikti o harekat bugüne kaldı

Musul operasyonunda 2. gün geride kaldı. Şehrin kuzeyinde cephe açan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, 9 köyü DAEŞ işgalinden kurtardı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ordu gecikti o harekat bugüne kaldı

Dün çatışmalar hafiflerken yer yer ABD öncülüğündeki askeri koalisyona mensup insansız hava araçlarının belirlediği DAEŞ unsurları savaş uçakları tarafından hedef alındı.

ODALAR BOMBA DOLU

Harekatın henüz başında DAEŞ'ten temizlenen Şeyh Emir köyünde savaşın izleri halen taze. Musul'a 18 kilometre mesafedeki köyde, teröristlerin katliamlar için hazırladığı bombalı araçlar hedeflerine ulaşamadan imha edildi. Örgütün 2 yıl boyunca işgal altında tuttuğu köy evleri bu süre içinde DAEŞ'lilere barınak olmuş. Evler aynı zamanda terör örgütünün cephaneliği görevi de gördü. Evlerin odalarında bile patlamamış bombaların bulunduğu görüldü. Bu evlerde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin dağıttığı çadır bırandalarına da rastlanıyor.

EN ZORU SON 2 YILDI

Peşmerge güçleri içinde 'Raid' yani albay rütbesinde bulunan Kirekar, 19 yıldır bulunduğu orduda birçok cephede savaşmış. Kirekar, askerlik hayatının en zor günlerini, geçtiğimiz 2 yıl boyunca DAEŞ'e karşı mücadele verirken yaşamış. Köylerin DAEŞ tarafından bombalarla tuzaklandığını söyleyen Kirekar, uzun uğraşlarımız sonrası köye girmemize izin verdi.

DİPLOMASİ DEVREDE

Bugün itibarıyla kuzeyde Başika bölgesine yakın alanda yeni bir cephe açılacağını ifade eden yetkililer, bu operasyonun geç kalma sebebini Irak ordu güçlerinin bölgeye geç intikal etmesi olarak gösterdi. Peşmerge'nin Musul'a 15 km uzaklıktaki Bartillo ilçesinde konuşlanacağı ve daha fazla ilerlemeyeceği öğrenildi. Buradan sonra Musul merkezine Irak ordusu girecek. Fanatik Şii eğilimleriyle bilinen ve adı hak ihlalleriyle anılan İran güdümlü Haşdi Şabi milislerinin Musul'a girmemesi için Türkiye yoğun diplomatik faaliyetler yürütüyor. Yetkililere göre Haşdi Şabi milisleri Musul'a girerse ağırlığı Sünni olan şehirde katliam yapacak.

Cihat Arpacık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber