Başdenetçi: KHK İhraçlarına 'incelenemezlik' kararı veriyoruz

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, görevden alınan memurların kendilerine de müracaat ettiğini belirterek "Bunlarla ilgili 300'e yakın müracaat var. Eğer KHK ile ihraç edilenler varsa bunlara 'incelenemezlik' kararı veriyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, KHK ile yapılan ihraçlarda incelenemezlik kararı veriyoruz, dedi.

Ömeroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından görevden alınan, hakkında soruşturma açılan devlet memurlarının da kuruma başvurduğunu kaydederek, şunları aktardı:

"Bunlarla ilgili 300'e yakın müracaat var. Eğer kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilenler varsa, o yasama faaliyeti olduğu için bizim bakamadığımız konulardan biri. Bunlara 'incelenemezlik' kararı veriyoruz. Diğer yönden eğer idari yargıya müracaat hakları oluyorsa, önce biz ilgili idareye gönderiyoruz. Gönderme kararından sonra idare bir karar veriyor. Daha sonra da yargıya gitmeden önce bize geliyor. Bizim kuruma müracaat edildiğinde mahkemeye müracaat süresi kesiliyor. Vatandaş bize o koşullarda gelebilir. Şartları varsa inceliyoruz. Haksızlık, hukuka aykırılık gibi bir durum tespit edersek, ilgili idareye tavsiyede bulunuyoruz veya talebi reddediyoruz."

Nihat Ömeroğlu: Başdenetçilik için yeniden aday olmadım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber