Nihat Ömeroğlu: Başdenetçilik için yeniden aday olmadım

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, başdenetçiliğe yeniden aday olmadığını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nihat Ömeroğlu: Başdenetçilik için yeniden aday olmadım

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, başdenetçiliğe yeniden aday olmadığını açıkladı

Ömeroğlu, kamu başdenetçiliği için seçim takviminin başladığını ifade ederek, 15 günlük başvuru sürecinin tamamlandığını bildirdi.

İnsan Hakları Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon tarafından öncelikle başdenetçilik için müracaatların 3'e, denetçiler için 15'e düşürüldüğünü dile getiren Ömeroğlu, kamu başdenetçisinin TBMM Genel Kurulu'nca, 15'e düşürülen kamu denetçilerinin 5'inin de karma komisyonca seçildiğini kaydetti.

Seçim sürecinin devam ettiğini aktaran Ömeroğlu, "Dün başvurular son buldu. Bundan sonraki 15 gün içerisinde karma komisyon muhtemelen bunları değerlendirecek, daha sonra başdenetçilik için 3 ismi TBMM Genel Kurulu'na sunacak. 3 kişiden biri de Genel Kurulca seçilecek. (Başdenetçilik için) Ben aday olmadım. Yeni aday olacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. 4 yıllık süremi tamamladım, kurumsallaşma için elimden geleni yaptım. Hatalarıyla sevaplarıyla onlar geride kaldı, bunları tarih yazacaktır gelecekte." ifadelerini kullandı.

Kamu denetçiliğine de başvuru var

Ömeroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından görevden alınan, hakkında soruşturma açılan devlet memurlarının da kuruma başvurduğunu kaydederek, şunları aktardı:

"Bunlarla ilgili 300'e yakın müracaat var. Eğer kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilenler varsa, o yasama faaliyeti olduğu için bizim bakamadığımız konulardan biri. Bunlara 'incelenemezlik' kararı veriyoruz. Diğer yönden eğer idari yargıya müracaat hakları oluyorsa, önce biz ilgili idareye gönderiyoruz. Gönderme kararından sonra idare bir karar veriyor. Daha sonra da yargıya gitmeden önce bize geliyor. Bizim kuruma müracaat edildiğinde mahkemeye müracaat süresi kesiliyor. Vatandaş bize o koşullarda gelebilir. Şartları varsa inceliyoruz. Haksızlık, hukuka aykırılık gibi bir durum tespit edersek, ilgili idareye tavsiyede bulunuyoruz veya talebi reddediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber