Eğitime kazandırılan öğrenciler üniversite gezdi

Muş'taki Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenleri tarafından yeniden eğitime kazandırılan kız öğrenciler, Muş Alparslan Üniversitesini (MŞÜ) gezdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitime kazandırılan öğrenciler üniversite gezdi

Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin '"Ben de Okumak İstiyorum Haskız Okulda'"projesi kapsamında eğitime kazandırılan kız çocukları, üniversiteyle tanışmanın heyecanı yaşadı.

Proje kapsamında köy köy dolaşarak kız çocuklarını eğitime kazandıran idareciler, öğrencilerin kendilerine hedef belirlemesi için üniversiteyi tanıttı. Kampüs yerleşkesine gelen öğrencilere kongre merkezi, kütüphane, derslikler, spor salonu, yemekhane ve diğer bölümler gezdirildi.

Proje Koordinatörü Halis Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere üniversiteyi tanıtıp, heveslendirmek amaçlı bir gezi düzenlediklerini söyledi.

Projeyle 137 öğrenciyi yeniden okula kazandırdıklarını ifade eden Güner, "Bu öğrencilerimizin birçoğu şu an okulumuzu bitirdi ve üniversite sınavına girmeye hak kazandılar. İnşallah bu güzel üniversitelerimizde başarılı öğrencilerimiz okurlar." dedi.

- Hedeflerini anlattı

Üniversiteyi gezdikten sonra hedeflerini anlatan 11. sınıf öğrencisi Ebru Mayda da kendisinin okula gönderilmediğini belirtti.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı kızların okutulmadığını ve erken yaşta evlendirildiğini anlatan Mayda, "Öğretmenler bizim evimize gelerek beni tekrardan okula kazandırdılar. Bugün burada kongre merkezini gezdik, kütüphaneye gittik, sınıflara girdik ders işledik. Hedefim burada okumak, bir meslek sahibi olmak." diye konuştu.

12. sınıf öğrencisi Rumeysa Özkan ise bu proje sayesinde birçok kızın okula devam ettiğini vurguladı.

Okula gitmemesi durumunda ya evlendirileceğini ya da tarlada çalıştırılacağını anlatan Özkan, "Öğrenci yetiştirdiğimiz zaman ülkemiz gelişir. Hedefim psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hukuk ya dair ilahiyatçı olmak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber