Başbakan Tayyip Erdoğan ilginç taleplerle karşılaşıyor.

Haber Giriş : 25 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar gazetelerin ?Güzin Abla? köşelerini aratmayacak istek ve şikayetleri içeren mektuplar gönderiyor.

Kaynanasını şikayet edenler, devlet memuru ile evlenmek isteyenler, gördüğü rüyayı yorumlatmaya çalışanlar kaleme sarılıp Başbakan'a mektup yazıyor. 3 Kasım 2002'deki seçimlerden bu yana gönderilen mektup sayısının 150 bine yaklaştığı öğrenildi. Bunların büyük bölümünü yurtiçi postalar oluştururken, yurtdışından mektuplar da bulunuyor. Erdoğan, kendisine mektup yazan vatandaşların bir bölümünü telefonla arıyor, bir kısmına da cevap gönderiyor. Başbakan, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) aracılığı ile bugüne kadar yaklaşık 15 bin insanın mektubuna cevap yazdı.

Erdoğan'a gönderilen mektupların çoğunluğunda başarı dilekleri ile övgü dolu ifadeler yer alırken, iş talepleri bunu takip ediyor. Başbakanlık'a yazılan ilginç mektuplardan bazıları şöyle:

32 yaşında, yakışıklı, sakatlığı bulunmayan işsiz bir gencim. Ya bana iş bulun ya da devlet memuru bir hanımla evlenmek istiyorum.

?Hediyeyi hediye etmek sünnettir' düsturunca Başbakan'ıma hediye edilen Meksika'dan gelen tekila'ya talibim. Başbakanımızdan istiyorum. Hatıra olarak saklayacağım.

Sizi rüyamda gördüm. Sohbet ettik, çay içtik. Hatta bana para verdiniz. Keşke o rüyadan hiç uyanmasaydım. Eğer kendi el yazınızla bana bir iki satırla cevap verirseniz, beni o güzel rüyadan uyandırmamış olursunuz.

Sinirlenince kendime hakim olamıyorum, eşimi dövüyorum. Psikolojik tedavi de görüyorum; ama karım beni affetmiyor. Size sevgisi çok büyük. Beni eve almıyor. Aracı olursanız beni affeder.

Kaynanamla sürekli kavga ediyoruz. Bana 10 yıldır çektirdiklerinden bıktım. Benim haklı olduğumu eşime anlatır mısınız? (Bu mektubu yazan gelin, kaynanasıyla kavgalarının sebebini de Erdoğan'a ayrıntılarıyla anlatıyor.)

Bahçemde altın buldum. Kesin eminim. Ama altını çıkaracak imkanım yok. Bana yardımcı olursanız altının bir bölümünü de devletle paylaşırım. Bakanlığı harekete geçirmenizi rica ediyorum.

Kocam hapse girdi; ama yanlış karar sonucu. Hakimle konuşur, davayı tekrar görüşmesi için ikna eder misiniz?

Ankara Balgat'ta oturuyorum. Havalar ısındı, valilik genelgesine rağmen davullu zurnalı düğünler başladı. Gece yarılarına kadar gürültü kesilmiyor. Bundan rahatsız olmuyor musunuz?

Gecekondumu yıkacaklar. Ben AK Parti'ye oy verdim. Yardımcı olun benimkini yıkmasınlar.

Seyyar satıcıydım. Ankara Büyükşehir zabıtaları mallarımı aldı. Geri versinler.

AK Parti'nin Trabzon'da seçimi kaybetmesinin nedeni Trabzon Milletvekiliniz Asım Aykan'ın 'Burada sandalye koysak seçimi kazanırız.' sözleridir.

250 milyon lira sermaye ile seyyar satıcı oldum. Fakat esnaf ve sanatkar odaları bundan daha fazla üyelik parası istiyor. Bu odalara bu paranın ödenmesi zorunlu mudur?

Ereğli gazetemizde Halil Ürün Bey'in demecini yazdım, vay bunu yazan sen misin? AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, hem gazete sahibi Derviş Bey'e, hem bana veryansın etti. Niye kızdığını anlamadık. Ekte yazıyı gönderiyorum, okuyun bir yanlışımız varsa düzeltelim.

Kıbrıs'taki ART Televizyonu son derece sinir bozucu yayınlar yapıyor. Adeta savaş naraları atıyor. Bunu önleyin.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber